• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Heb het gevoel dat mijn niveau omhoog gegaan is"

  David Goffin

  David Goffin strandde in Marseille in de halve finales.

  David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Marseille, maar was toch positief gestemd na enkele moeizame weken.

  In de halve finales in Marseille botste David Goffin zaterdag op de jonge Griek Stefanos Tsitsipas. "Ik had misschien een beetje beter kunnen doen, door agressiever te zijn", blikt Goffin terug op de wedstrijd.

   

  "Bij 5-6 in de eerste set zette hij door, waarna hij een supertiebreak speelde. Vervolgens trok hij die lijn door en werd het moeilijk."

   

  Ondanks de nederlaag was Goffin toch positief. "Ik heb het gevoel dat mijn niveau omhoog is gegaan. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, ook al ben ik niet ontspannen genoeg in mijn aanvallend spel. Maar hoe meer matchen ik speel, hoe constanter ik zal zijn", weet Goffin, die zich nu kan richten op Indian Wells (6 - 17 maart).

  "Enkele pistes, maar ik heb nog geen nieuwe coach"

  In Marseille werd David Goffin bijgestaan door zijn conditietrainer Fabien Bertrand. De Belg hoopt binnenkort wel een nieuwe coach te vinden. "Er zijn enkele pistes, maar momenteel heb ik nog niemand", zegt Goffin.

   

  "Er zijn veel parameters. Bepaalde coaches zijn niet vrij, andere liggen me niet of kunnen me maar enkele weken helpen. Ik wil met één coach werken, maar hij moet dezelfde waarden hebben als ik en weten hoe ik vooruitgang kan boeken om te schitteren op de grote toernooien."

  David Goffin nam onlangs afscheid van coach Thierry Van Cleemput.

  David Goffin nam onlangs afscheid van coach Thierry Van Cleemput.