• home
 • video
 • pas verschenen

  Vosté moet vrede nemen met 20ste plek na eerste dag WK sprint

  Mathias Vosté wil morgen nog wat plaatsen omhoog klimmen.

  Mathias Vosté heeft zich op de twintigste plek genesteld na de eerste dag van de wereldkampioenschappen sprint in Heerenveen. Hij kon hij zijn nationale records niet benaderen.

  Mathias Vosté was met vertrouwen naar Heerenveen afgezakt, want op het WK schaatsen in Inzell was hij op de 1.000 meter voor het eerst onder de 1'09" gedoken, een nationaal record.

   

  Maar dat kunststukje kon hij niet herhalen op het WK sprint. De in Friesland wonende Bruggeling kon zijn Japanse tegenstander niet volgen en klokte af in 1'10"46, goed voor een 19e plek.

   

  Ook op de 500 meter kon hij zijn nationale record niet benaderen: 35"56. Vosté legde de eerste honderd meter af in 9"96, een matige start, en bleef zo drie tienden van een seconde onder zijn persoonlijke besttijd.

   

  Met de 21e plaats op de 500 meter moet de 24-jarige schaatser na één dag vrede nemen met de twintigste plek. Voor de titel gaat het halverwege tussen de Rus Pavel Kulizhnikov, voor de Noor Havard Holmefjord Lorentzen en de Nederlander Kjeld Nuis. Morgen staan opnieuw de 500 en 1.000 meter op het programma.