• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens kraakt in bergrit en speelt leiderstrui in Ruta del Sol kwijt

  Simon Yates

  Vuelta-winnaar Simon Yates leeft op op Spaanse bodem.

  Tim Wellens zal de Ruta del Sol niet voor het 2e jaar op een rij winnen. In de voorlaatste rit bezweek hij onder het geweld van de Astana's. Die hebben met Jakob Fuglsang de nieuwe leider. De dagwinst was voor Simon Yates.

  Tim Wellens vloog de voorbije door de Ruta del Sol, met ritwinst in de openingsetappe én de tijdrit van gisteren. Maar de korte bergrit naar Granada, die de renners over 2 zware cols voerde, was er te veel aan.

   

  Wellens overleefde de Alto del Purche nog, maar op de Alto de Hazallanas lag het tempo dat de Astana's oplegden te hoog. Voor Vuelta-winnaar Simon Yates was het tempo nog niet hoog genoeg en hij ontsnapte uit het peloton. In de afdaling breidde hij zijn voorsprong uit naar een kleine halve minuut op een 6-koppige groep met 3 Astana's.

   

  De Kazakken lijken zo op weg naar een nieuwe eindzege in een ronde. Jakob Fuglsang begint aan de slotrit met 7 seconden voorsprong op ploegmaat Jon Izagirre. Tim Wellens is teruggeslagen naar de 9e plaats, vlak voor Dylan Teuns.

  Uitslag rit 4

  1. Simon Yates (GBr) 120 km in 3u01'03"
  2. Sergio Higuita (Col) op 26"
  3. Steven Kruijswijk (Ned) z.t.
  4. Adam Yates (GBr)  
  5. Jon Izagirre (Spa)  
  6. Pello Bilbao (Spa)  
  7. Jakob Fuglsang (Den)  
  8. Aleksandr Vlasov (Rus) 1'20"
  9. Jack Haig (Aus) z.t.

  Stand na rit 4

  1. Jakob Fuglsang (Den) 13u43'41"
  2. Jon Izagirre (Spa) op 7"
  3. Steven Kruijswijk (Ned) 11"
  4. Pello Bilbao (Spa) 21"
  5. Adam Yates (GBr) 57"
  6. Jack Haig (Aus) 1'08"
  7. Sergio Higuita (Col) 1'12"
  8. Aleksandr Vlasov (Rus) 1'43"
  9. Tim Wellens 2'53"
  10. Dylan Teuns 3'41"