• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke moet leiderstrui na 1 dag al afgeven in de Haut Var

  Sep Vanmarcke

  De bergrit naar Mons was geen spek voor de bek van Sep Vanmarcke (archieffoto).

  Sep Vanmarcke heeft maar 1 dag kunnen genieten van de leiderstrui in de Ronde van de Haut Var. In de bergrit naar het toepasselijk genaamde Mons drong Vanmarcke niet al te lang aan. De Italiaan Ciccone legde in de sprint de 2 Franse klimgeiten Pinot en Bardet in de luren.

  De etappe tussen Le Cannet-des-Maures en Mons ging de hele tijd op en af en was dus geen spek voor de bek van leider Sep Vanmarcke. Het waren uiteindelijk de klimmers die kwamen bovendrijven. Vluchter Pierre Rolland hield het langst stand, maar werd op 4 kilometer van de top ongenadig hard voorbijgesneld.

   

  9 renners zouden strijden onder de zege, waarbij 6 Fransen. Zou het Pinot worden? Of Bardet? Of toch Calmejane? Nee, het was de Italiaan Giulio Ciccone die het beste eindschot had, meteen zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Trek-Segafredo. Ciccone eindigde gisteren ook al als 3e en is uiteraard de nieuwe leider.

  Uitslag rit 2

  1. Giulio Ciccone (Ita) 201 km in 5u19'30"
  2. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
  3. Romain Bardet (Fra)  
  4. Lilian Calmejane (Fra)  
  5. Alexis Vuillermoz (Fra)  
  6. Julien El Fares (Fra)  
  7. Nicolas Edet (Fra)  
  20. Dimitri Peyskens 1'27"
  36. Kenny Molly 5'03"
  61. Sep Vanmarcke 17'51"

  Stand na rit 2

  1. Giulio Ciccone (Ita) 9u19'52"
  2. Julien El Fares (Fra) op 0"
  3. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
  4. Alexis Vuillermoz (Fra)  
  5. Romain Bardet (Fra)  
  6. Nicolas Edet (Fra)  
  11. Dimitri Peyskens 1'27"
  48. Kenny Molly 13'45"