• home
 • video
 • pas verschenen

  #footballforall: Regenboogkleuren palmen de Belgische velden in

  De Ghelamco Arena in de regenboogkleuren

  Aandachtige kijkers hebben gisteren tijdens Gent-Standard misschien de regenboogarmband van Vadis Odjidja opgemerkt. De regenboogkleuren zullen dit weekend nog vaak opduiken op de Belgische voetbalvelden, van de hoogste tot de laagste klasse. Het is een actie tegen homofibie en racisme in de sport.

  De actie is een initiatief van de Pro League

  De regenboogvlaggen op heel veel Belgische velden komen niet uit de lucht vallen. De actie "Football for all" is een initiatief van de Pro League samen met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de KBVB. Met de regenboog voeren ze campagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid in het voetbal.

   

  "Hoewel de regenboogkleuren symbool staan voor de LGBT-gemeenschap, willen we met deze actie ook een statement maken tegen racisme en andere vormen van ongelijkheid", klinkt het op de site van de Pro League. "We maken een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid."

   

  De kapiteinsbanden en cornervlaggen die dit weekend gebruikt worden, worden ook geveild. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: het vormingsprogramma van het museum Kazerne Dossin, en het refugeproject van de Fondation Ihsane Jarfi, een opvangcentrum voor holebi- en transgenderjongeren die thuis niet meer terecht kunnen door hun geaardheid.