• home
 • video
 • pas verschenen

  Princen wint, Snijers vliegt uit de bocht in Rally Haspengouw

  Patrick Snijers

  De openingsmanche van het BK rally is geen succes geworden voor Patrick Snijers .

  Kris Princen heeft de Rally van Haspengouw gewonnen, de eerste van negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally. Autosportlegende Patrick Snijers (61) miste vanochtend in de tweede rit een rempunt en vloog uit de bocht.

  Kris Princen en Peter Kaspers kenden niet de minste aanpassingsproblemen aan hun nieuwe Volkswagen Polo. Princen won de eerste drie klassementsritten van de dag en had na de eerste ronde een voorsprong van 7.6 seconden op Cédric Cherain (VW Polo).

   

  Patrick Snijers kwam op zijn 61e gretig aan de start van het nieuwe seizoen, maar in Haspengouw moest hij snel opgeven. De meervoudige Belgische kampioen miste een rempunt in de rit 2 vloog uit de bocht met zijn Polo.

   

  "In de eerste rit van de dag waren we iets te voorzichtig en gingen we net dat tikkeltje te vroeg in de remmen", zegt Snijers. "In de daaropvolgende rit zouden we een tikkeltje later in de ankers gaan. Feit is dat ik gewoon té laat in de remmen ging. De auto schoof rechtdoor tegen een verhoogde berm. Als zoiets gebeurt op een veld verlies je een handvol seconden en rij je voort, Door het contact met die berm was dat helaas niet mogelijk."

   

  "Ik ben zeer ontgoocheld. Vooral omdat we, behalve een goed resultaat, ook heel wat ervaring laten liggen. Hadden we hier kunnen uitrijden, dan hadden we een goede basis voor de rest van het seizoen. Nu moeten we in de volgende rally quasi opnieuw vanaf 0 beginnen. Dit is een opdoffer, maar het is niet anders. Vallen, opstaan en verder gaan."

  Ondertussen hebben de deelnemers 8 van de 12 ritten gereden. Kris Princen (Volkswagen Polo) voert het klassement aan.


  Morgenmiddag kunt u in Sporza op Eén naar een samenvatting van de Rally van Haspengouw kijken.

   

  Lees ook: Snijers (61) mikt weer op BK: "Leeftijd speelt geen rol, het is een passie"