• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Matthias Casse (-81 kg) haalt zijn gram met brons in Düsseldorf

  Matthias Casse had geen moeite met de Portugees Anri Egutidze.

  Matthias Casse (-81 kg) heeft een bronzen medaille veroverd op de Grand Slam judo in Düsseldorf. Vorig jaar had onze landgenoot zijn bronzen kamp nog verloren, maar nu had er zelfs meer in gezeten.

  Matthias Casse (IJF 10) had zich vorig jaar al getoond op de tatami van Düsseldorf en deed dat kunstje nog eens over. Hij verdiende zelfs een finaleplaats, maar de Rus Aslan Lappinagov (IJF 8) speelde een sluw spelletje.

   

  Casse was de meest aanvallende judoka, maar telkens een aanval geen gevaar opleverde, pleitte de Rus bij de scheidsrechters voor een schijnaanval. In de verlengingen smeerde de bronzen medaillewinnaar van 2018 Casse zo een derde strafpunt en de uitsluiting aan.

   

  Veel tijd om te treuren had Casse niet, want hij moest net als vorig jaar kampen voor het brons. De Portugees Anri Egutidze (IJF 12) werd gehinderd door een blessure en kon nooit een grote uitdaging vormen. In de verlengingen gaf hij op.

   

  Voor Casse is het zijn tweede medaille op een Grand Slam, na zilver vorig jaar in Abu Dhabi. "Hou hem maar in de gaten", waarschuwt Dirk Van Tichelt op Twitter.