• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Heeft Goffin het punt van de week gemaakt?

  David Goffin

  David Goffin schreeuwt het uit van vreugde.

  David Goffin laat weer vlagen van zijn toptennis zien. In zijn eerste match in Marseille (Fra) deze week won hij een lange rally. De Fransman Benoît Paire dwong hem helemaal in de hoek, maar met een gekruist schot wist Goffin zich knap te redden uit de benarde situatie. Het deed hem zichtbaar deugd.

  David Goffin had de regie in handen, tot Benoît Paire reageerde met een lob. Daarmee dwong hij onze landgenoot in de verdediging, maar daar wist onze landgenoot wel raad mee. Kijk hieronder mee.

  "Nu ben ik een outsider"

  Open 13 Provence

  Stefanos Tsitsipas (6, 1)
  set
  David Goffin (15, 3)
  7
  7
  1
  6
  1
  6
  2
  2

  In de late namiddag staat David Goffin (ATP-24) weer op het terrein in Zuid-Frankrijk. Dan neemt hij het in de halve finales op tegen de sterke Griek  Stefanos Tsitsipas (ATP-12). Goffin verwacht een "heel moeilijke" wedstrijd.

   

  "Voor het eerst in onze confrontaties zal ik de outsider zijn", denkt hij. "Stefanos blijft de voorbije maanden maar vooruitgang boeken. Hij is eerste reekshoofd, iedereen verwacht dat hij het toernooi wint. Ik ga proberen te profiteren van dat statuut om een goede match te spelen en hem te verrassen."

   

  Tsitsipas kijkt Goffin voor de vijfde keer in de ogen op het ATP-circuit. Het staat 2-2 in de onderlinge confrontaties. "Ik zal goed tennis op het court moeten brengen", aldus de 20-jarige Griek. "David heeft in het verleden bewezen dat hij heel goed kan tennissen, en dat doet hij nu opnieuw. Hij heeft veel ervaring."

   

  "Ik teer op mijn jeugdigheid, wat misschien een licht voordeel is. Ik zal geduldig, geconcentreerd en agressief moeten zijn. Ook mentaal moet ik sterk zijn. Ze zeggen dat ik hier de te kloppen man ben, maar ik probeer daar niet aan te denken."