Genk ontkent illegale betalingen aan Peter Maes: "Vertekend beeld"

  Peter Maes zou zowel in zijn periode bij Lokeren als bij Genk grote bedragen zwart geld hebben ontvangen. Volgens Het Nieuwsblad zou Genk het spelletje meegespeeld hebben, maar dat ontkent de club formeel.

  Sinds spelersmakelaar Dejan Veljkovic voor de uitweg van spijtoptant heeft gekozen, sluit het net zich rond trainer Peter Maes. De Limburger werd deze week opnieuw opgepakt voor verhoor, samen met 15 anderen.

   

  Maes zou mogelijk betrokken zijn bij een zwartgeldcircuit in het voetbal. Zo zou hij minstens 480.000 euro zwart geld ontvangen hebben voor zijn drie jaar bij Sporting Lokeren.  Maar dat zou nog maar het topje van de ijsberg zijn, want ook in zijn periode bij Genk zou hij gelijkaardige bedragen hebben gekregen in de vorm van verdoken commissies en mogelijk zwart loon. 

   

  Volgens Het Nieuwsblad gaat het om 2,5 miljoen euro cash en zouden Genk en Lokeren op de hoogte zijn geweest van de illegale constructies. Maar Genk ontkent "elke aantijging over illegale betalingen aan Peter Maes en de beweerde medewerking van de club hierin". 

  "Rechten van de verdediging worden manifest geschaad"

  "Genk stelt vast dat documenten en zelfs de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken, die behoren tot het geheim van het onderzoek; ter beschikking zijn van bepaalde media", klinkt het in een persbericht. "Deze gelekte stukken geven een vertekend en verkeerd beeld van de gang van zaken bij de club."


  "Het geheime karakter van het onderzoek is de universeel aanvaarde sleutel tot serene en eerlijke procesvoering. De rechten van de verdediging worden hierdoor manifest geschaad."


  "De club wenst geen debat in de media aan te gaan en zal ten gepaste tijde een standpunt innemen voor de bevoegde instanties. Op dit ogenblik zijn noch de club, noch één van haar medewerkers of bestuursleden formeel in verdenking gesteld. Genk blijft zijn loyale medewerking verlenen aan het onderzoek."

  Het officiële statement van de club: