• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-renner Swift opgenomen op intensieve zorg na val op training

  Ben Swift

  Swift keerde na een avontuur in bij UAE Team Emirates terug naar zijn vertrouwde nest.

  Ben Swift moet na een val op training herstellen op de intensieve zorg. De renner van Team Sky was met ploegmaat Geraint Thomas toen hij tijdens een afdaling in Tenerife de controle over zijn stuur niet kon houden.

  De 31-jarige Swift, die na een periode van twee jaar bij UAE Team Emirates terugkeerde naar Team Sky, raakte een steen tijdens een afdaling en smakte zwaar tegen het affalt. 

   

  "De milt werd geraakt, wat voor een bloeding zorgde, maar die is nu gestopt", laat Team Sky in een verklaring weten. "Swift zal van dichtbij gemonitord worden de komende dagen. Gelukkig bleef hij steeds bij bewustzijn en was hij zich steeds bewust van de situatie", klinkt het.

   

  De nummer vijf van het WK in 2017 gaf zelf ook een reactie op Twitter. "Ik lig momenteel nog steeds op intensieve zorg, maar hopelijk ga ik morgen naar een normale afdeling. Ze hebben de bloeding in de milt gestopt, maar het moet goed in het oog gehouden worden. Ook heb ik wonden aan het gezicht en wat schaafwonden."

   

  Swift kwam in 2010 naar Team Sky, waar hij een lange tijd actief was. In 2017 koos hij voor een avontuur in de Arabische Emiraten, maar dit seizoen keerde hij opnieuw naar het vertrouwde nest. Hoelang de Brit buiten strijd zal zijn, is nog niet duidelijk.

  De tweet van Swift