• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Ik zou als speler geen of weinig vertrouwen hebben in Horvath"

  Wesley Sonck

  Sonck wijt Horvath een gebrek aan dieptezicht.

  Gisteren ging Club Brugge met 0-4 zwaar onderuit bij RB Salzburg. Tijdens de rust was Wesley Sonck bij een 0-3-stand dan ook hard voor doelman Horvath en rakelde het keepersdilemma bij Club opnieuw op.

  Sonck: "Het kan gewoon geen toeval zijn"

  Na een ontzettend slappe eerste helft moest Club Brugge al met 0-3 achtervolgen tegen Salzburg. Ethan Horvath stopte dan wel een (zelf veroorzaakte) strafschop, toch was het niet de beste wedstrijd van de Club-doelman.

   

  "Club Brugge speelt veel te traag, veel te moeilijk, veel te centraal, ze zoeken onvoldoende de diepte, noem maar op", was onze analist Wesley Sonck niet mals voor Club na 45 minuten. Een grote oorzaak leek hem bij de doelman te liggen. Ook Imke Courtois was kritisch. 

   

  "Ze worden te vaak gedwongen om terug te spelen naar achteren. Naar Horvath, en dat is heel gevaarlijk", stak Courtois van wal. "Dat ze een probleem hebben met de keeper zeg ik al een jaar of twee", pikte Sonck in.

   

  "Ik heb het al eens gezegd, en ik zal het nog eens zeggen: ik zou als speler geen of weinig vertrouwen hebben in de doelman", gaat de voormalige spits voort. "Hij heeft een probleem met zijn dieptezicht, zijn vertrekpositie is niet goed en hij denkt niet mee. Het is geen toeval dat dat zo vaak terugkomt", doelt Sonck op het gebrek aan dieptezicht van de doelman.

   

  "Ik wil niet negatief zijn naar de jongen toe, maar het gebeurt gewoon te vaak. We zien het allemaal."

  Bekijk de analyse van Wesley Sonck en co over Horvath