• home
 • video
 • pas verschenen

  Snijers (61) mikt weer op BK: "Leeftijd speelt geen rol, het is een passie"

  De nieuwe auto van Patrick Snijers

  Morgen begint in Haspengouw het BK rally en een van de deelnemers met ambitie is Patrick Snijers. Hij staat op zijn 61e weer met een competitieve auto aan de start. "Geef me 1 of 2 wedstrijden en ik strijd mee vooraan", klinkt het ambitieus.

  "Ik moet in de rally blijven als uitlaatklep"

  "Ik verwacht er eigenlijk heel veel van", verklapt Patrick Snijers voor de start van de rally van Haspengouw. "We hebben een topwagen, een Volkswagen Polo R5. Dat is even aanpassen, maar we hebben 2 goeie testdagen achter de rug. De automatismen zitten er bijna in, maar een echte wedstrijd rijden, is de beste training. We proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Kunnen we winnen, dan gaan we voor de winst, maar een uitslag tussen de 3e en de 5e plaats is realistisch."

   

  "Geef me 1 of 2 rally's en dan strijd ik mee vooraan. Leeftijd speelt geen rol als je je goed voelt. Ik ben misschien nog gemotiveerder dan vroeger. Mijn corijder zegt dat ook. Ons doel dit jaar? Een 8e Belgische titel zou heel mooi zijn, maar ik moet een paar wedstrijden afwachten om mijn kansen echt te kunnen inschatten. Ik heb er wel vertrouwen in. Als het dit jaar niet lukt, doe ik er misschien nog een jaar bij, waarom ook niet. We gaan rijden om zo hoog mogelijk te eindigen."

   

  Hoe is Snijers eigenlijk op het idee gekomen om weer echt voor het BK te gaan? "Ik was een beetje aan het uitbollen, maar vorig jaar kwam ik mijn nieuwe sponsor tegen. Die wilde me steunen en vorig jaar zijn we met een Porsche kampioen geworden in de GT-klasse en 4e in het algemene klassement. En toen dachten: waarom ook niet voor de titel gaan? Als we het willen doen, moeten we het nu doen. We hebben het gevoel dat we nog bij de top horen."

   

  "Ik ben nog altijd een naam in de rallywereld. Ze willen me nog steeds kloppen. Als ik niet goed presteer, zullen ze misschien lachen en zeggen dat ik oud word. Dat hoort bij topsport. Maar als ik goed presteer, zullen ze verwonderd kijken.  Rally is mijn passie en dat ebt niet weg. Ik zit veel op de baan en iedereen is gefrustreerd want je kan niet meer rijden. De limiet is 30, 50, 70, ... Dat zijn geen snelheden in mijn ogen. Ik moet in de rally blijven als uitlaatklep."

  "De rallysport in België is heel gezond"

  Is het niet raar dat Snijers op zijn 61e nog bij de top hoort in België? "Het gaat ondertussen allemaal wat sneller, de reglementen zijn veranderd en de auto's zijn veranderd, maar het draait er nog altijd om de snelste te zijn. Je moet je soms een beetje aanpassen aan de nieuwe generatie auto's, maar dat lukt me wonderwel."

   

  "Ik vind dat zelf verwonderlijk dat ik er op mijn leeftijd nog bij hoor, maar het is mijn passie. Ik ben heel gemotiveerd, verzorg me goed, train goed en werk goed samen met het team."

   

  "Ik denk dat de rallysport in België heel gezond is. Een aantal jaar geleden hebben ze de snelle WRC-auto's eruit gehaald. Nu is het een heel mooie categorie met heel veel deelnemers en de strijd is heel intens. Vroeger waren er twee kandidaten voor de titel, nu misschien zelfs 10. Ook de publieke belangstelling is toegenomen. Dus dat is heel goed."

  Beelden uit de oude doos van Patrick Snijers