• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Zondag is het als Barcelona-Real, dat zegt genoeg"

  Rutten gaat zondag vol voor de zege tegen landskampioen Club Brugge.

  Fred Rutten speelt zondagmiddag met Anderlecht zijn eerste topper tegen Club Brugge. Club won voor het laatst in het Astridpark in 1998, maar daar wil de Nederlander niets over horen. "Met het verleden kan je niets winnen. Enkel zondag telt."

  "Ik verwacht een Club dat 200% gemotiveerd is"

  Anderlecht pakte vorige week op de valreep drie deugddoende punten bij Antwerp. Zondag komt Club Brugge op bezoek. Coach Fred Rutten verwacht een gebeten landskampioen. "Als je zo'n teleurstelling meemaakt, ben je de volgende wedstrijd 200% gemotiveerd", weet de Nederlander.

   

  "Ik verwacht een Brugge met het mes tussen de tanden dat er alles aan zal doen om te winnen. Ik voel aan iedereen op de club dat de wedstrijd enorm leeft. Alle spelers, ook zij die de geschiedenis van Anderlecht niet goed kennen, weten dat het een heel belangrijke wedstrijd is voor de club. Het is zondag Barcelona-Real Madrid, dat zegt genoeg."

   

  Tekent Rutten op voorhand voor een puntendeling? "Het is heel moeilijk om daar vooraf bij stil te staan. Je moet kijken naar het wedstrijdverloop. Soms ben je blij met een punt, soms helemaal niet. We gaan uit van onze eigen sterkte, maar ik kijk ook naar de zwaktes en sterktes van Club."

   

  "Soms moet je ook die gebruiken om tot het eindresultaat te komen. We zijn Anderlecht en het is misschien Nederlandse arrogantie, maar we moeten zondag van onze eigen kracht uitgaan."

   

  Club kon al sinds 1998 niet meer winnen op Anderlecht. "Dat moet je mij niet vertellen", wuift Rutten die statistiek weg. "Met het verleden kan je niets winnen. Enkel zondagmiddag telt. De wedstrijd tegen Club Brugge is een finale en de weg naar PO1 duurt nog vier wedstrijden. Daarin moeten we laten zien dat we daarin thuishoren."

  De wedstrijd tegen Club Brugge is een finale en de weg naar PO1 duurt nog vier wedstrijden. Daarin moeten we laten zien dat we daarin thuishoren.

  Fred Rutten

  Rutten zet zijn groep op scherp voor de topper van zondag.

  Fred Rutten over...

  • ...Adrien Trebel en Landry Dimata: "Ze spelen zondag allebei zeker niet. Later misschien nog wel. Over Dimata kan ik op dit moment geen uitspraken doen. Ik heb "geheimhoudingsplicht". Bij Trebel hangt het af van zijn revalidatie."
   
  • ...Timmy Simons: "Ik heb geen contact meer met hem gehad sinds zijn tijd bij PSV. Het is een geweldige mens. Als prof was hij een groot voorbeeld voor alle spelers. Hij was altijd bezig met het team. Ik hoop voor hem dat hij een groot trainer wordt. Een grote speler was hij absoluut."

   

  • ...de Nederlanders bij Club Brugge: "Ruud Vormer was bij Roda JC een heel dominante persoonlijkheid. Het verrast mij niet dat hij zo'n ontwikkeling heeft doorgemaakt. Sofyan Amrabat is nog jong. Op hem zit nog wat rek. Stefano Denswil ken ik ook goed. Er staat echt een kerel en dat verrast mij niet."
   
  • ...de uitschakelingen van Club Brugge en Racing Genk in de EL: "Jammer voor het Belgische voetbal. Ik weet niet of het met de structuur te maken heeft. Ik kan enkel vergelijken met Nederland. In België wordt mannenvoetbal gespeeld, in Nederland is het fysiek al lang niet meer zoals in België. Hier weet je dat je in elke wedstrijd vol aan de bak moet. In Nederland moeten de grote clubs soms maar een halfuur gas geven om de tegenstander af te maken."
   
  • ...de 10-0 van zijn PSV tegen Feyenoord in 2010: "Dat kan hier absoluut niet. Soms heb je zo'n dag. Misschien één keer om de 25 jaar. De goden waren ons die dag goedgezind. Alles zat ook mee. Bij 5-0 vond ik het wel goed, maar ik kon mijn spelers niet meer tegenhouden.

  In België wordt mannenvoetbal gespeeld, in Nederland is het fysiek al lang niet meer zoals in België.

  Fred Rutten