• home
 • video
 • pas verschenen

  Straf! Wellens wint nu ook de (klim)tijdrit in Ruta del Sol

  Wellens blijft Fuglsang nipt voor.

  Tim Wellens heeft de tijdrit in de Ruta del Sol (2.BC) naar zijn hand gezet. De kopman van Lotto-Soudal bleef eerste belager Jakob Fuglsang twee seconden voor en vergroot zo zijn voorsprong in het klassement.

  Wellens werkte in het tussenseizoen hard aan zijn tijdrijden met ex-bondscoach Kevin De Weert. In de Ruta del Sol kreeg hij vandaag dé kans om dat harde werk te vertalen in een goede prestatie.

   

  Wellens rolde als leider in het klassement als laatste van het startpodium in Mancha Real en wist dus wat hem te doen stond in de lastige (klim)tijdrit.

   

  In zijn geel-zwarte leiderstrui perste Wellens alles uit zijn benen op de steile slotklim (1,8km aan 7,6%). Onze landgenoot dook twee seconden onder de tijd van Jakob Fuglsang, zijn eerste belager in het klassement, goed voor zijn derde zege van het seizoen. 

   

  Wellens, die voor het eerst een tijdrit wint, heeft in het klassement nu 7 seconden voorsprong op Fuglsang. Ion Izagirre, ploegmaat van de Deen bij Astana, is voorlopig derde op 14 seconden.

  Wellens: "Renners van Astana zullen mij bestoken"

  Tim Wellens was achteraf in de wolken met zijn eerste tijdritwinst. "We hebben die ook heel grondig voorbereid", zegt de Belg in een persbericht. "We hadden een plan opgesteld om hier mee te doen voor de overwinning, maar de praktijk is natuurlijk altijd anders."

   

  "Toch is het perfect uitgedraaid. Het is fantastisch om beloond te worden voor al het extra trainingswerk dat ik erin investeerde. Dit is de tweede zege op drie dagen en bovendien mijn eerste tijdritzege als prof. Ik ben dus uiteraard zeer blij met deze vorm en met de resultaten.”

   

  Gaat Wellens nu vol voor de eindzege? "De voorsprong in het klassement is beperkt, dus ik verwacht dat de korte etappe van morgen spektakel zal opleveren. Ik denk dat de renners van Astana mij al op de eerste beklimming zullen aanvallen."

   

  "Het zal niet eenvoudig zijn, maar we gaan alles in het werk stellen om die voorsprong te verdedigen. Er zijn geen bonificatieseconden te verdienen en de aankomst ligt na een lange afdaling, dus dat speelt in mijn voordeel.”

  De voorsprong in het klassement is beperkt, dus ik verwacht dat de korte etappe van morgen spektakel zal opleveren. Ik denk dat de renners van Astana mij al op de eerste beklimming zullen aanvallen.

  Tim Wellens

  Uitslag tijdrit:

  1. Tim Wellens 16,2km in 22'25"
  2. Jakob Fuglsang (Den) +2'
  3. Ion Izagirre (Spa) +9'
  4. Steven Kruijswijk (Ned) +9'
  5. Adam Yates (GBr) +15'
  6. Jack Haig (Aus) +16'
  7. Pello Bilbao (Spa) +19'
  8. Simon Yates (GBr) +22'
  9. Matej Mohoric (Slo) +26
  10. Aleksandr Vlasov (Rus) +47'

  Tussenstand Ruta del Sol:

  1. Tim Wellens in 10u42'05"
  2. Jakob Fuglsang (Den) +7"
  3. Ion Izagirre (Spa) +14"
  4. Steven Kruijswijk (Ned) +18"
  5. Jack Haig (Aus) +21"

  De Gendt jent Wellens wat op Twitter: