• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Het wordt tijd dat Club deze statistiek van de tabellen veegt"

  Franky Van der Elst.

  Aanvoerders Zetterberg en Van der Elst in 1998.

  Club Brugge wacht al sinds 9 september 1998 op een overwinning in het Constant Vanden Stockstadion. Franky Van der Elst stond in die laatste Brugse zege op het veld. "Club heeft er al meer dan 20 jaar niet meer gewonnen. Dat is een ongelofelijke statistiek", beseft ook Franky Van der Elst, assistent-coach bij Oostende.

  "Ik heb mijn carrière met drie zeges op Anderlecht beëindigd"

  "Wat ik me nog herinner van die match? We stonden 0-3 voor en Anderlecht kwam op het einde terug tot 2-3. De laatste goal van Anderlecht viel te laat, waardoor ze niet meer helemaal terugkwamen", vertelt Franky Van der Elst aan Sporza over die laatste Brugse zege in het Astridpark.

   

  "Ik heb mijn carrière beëindigd met drie zeges op Anderlecht en dat is eigenlijk ongelofelijk. Meer dan 20 jaar zonder zege in Anderlecht, dat is ongelofelijk, ook al besef ik dat het niet makkelijk is om te winnen op Anderlecht. Maar Club is al die jaren toch ook een topploeg gebleven. Het is straf dat het niet één keer gelukt is."

   

  Is die slechte reeks vooral een psychologisch spelletje? "Na verloop van tijd wel. Men praat er nu ook weer over. De laatste jaren is dat altijd een item geweest. De spelers weten dat ook wel, maar het wordt tijd dat Club die statistiek van de tabellen veegt. Ze hebben dat ook wel nodig na die nederlaag in Salzburg."

  "Leko zal niet te veel oplapwerk hebben"

  Club kreeg donderdag een Europese bolwassing. "Het is goed dat ze nu tegen Anderlecht spelen. Motivatie zal er sowieso zijn."

   

  "Het zou linker zijn mocht je nu tegen een middenmoter of een ploeg uit de kelder moeten spelen. Nu denk ik dat Leko niet te veel oplapwerk zal hebben, net omdat het tegen Anderlecht is. Dat maakt het iets makkelijker."


  "Maar Anderlecht staat tegenover je en ook zij moeten absoluut winnen. Zij mogen ook geen punten laten liggen. De uitgangspositie is voor beide ploegen min of meer gelijk en voor iedereen is het dus een wedstrijd om naar uit te kijken."