• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club is niet vernederd, maar Salzburg was misschien gewoon klasse sterker"

  0 / 0

  Club Brugge is met een Europese kater van het vliegtuig gestapt vanmorgen. In Salzburg kon het een 2-1-voorsprong uit de heenmatch niet verdedigen. Hoe kijkt commentator Filip Joos een dag na de nederlaag terug op de match? "Zeggen dat ze vernederd werden, is misschien te straf uitgedrukt."

  "Begrip voor keuzes Leko, maar ze pakten verkeerd uit"

  "Club Brugge is vernederd", stond er in een krant. Klopt dat? "Dat is een goeie titel, maar als je naar het balbezit kijkt, is dat toch een beetje te straf", oordeelt Filip Joos. "In de eerste helft ging het wel die richting uit. Er was een betere tweede helft. En het is ook wel zo dat op een bepaald moment die 3-1 in de lucht hing en dan zou je nog een leuk slot gekregen hebben."

   

  "Maar oké, dat het niet goed was, is vrij duidelijk en dat Salzburg verdiend door is ook. Dat gaven de spelers van Club Brugge ook zelf zonder moeite toe. Ze dachten wel "verdorie, waar lag het nu eigenlijk aan?", want in de heenwedstrijd liepen ze erover in de tweede helft."

   

  "Ik denk dat die tweede uit de heenmatch ervoor gezorgd heeft dat Club Brugge het zo aangepakt heeft in Oostenrijk met de gedachte dat daar iets te rapen viel. Achteraf gezien kan je zeggen dat ze beter met twee defensieve middenvelders gespeeld hadden: Nakamba naast Rits en misschien Schrijvers opofferen. Maar dat is ook moeilijk want die was net outstanding tegen Genk. Amrabat stond op rechts, maar Diatta had daar ook niet misstaan. Ik heb begrip voor de keuzes van Leko, maar ze pakten verkeerd uit."

  "Dit kan zondag geen excuus zijn voor Club Brugge"

  Was Salzburg niet gewoon een klasse beter? "Een klasse beter vond ik ze nu misschien niet. Wel in die eerste helft. Op bepaalde momenten werd Club Brugge overklast, maar Salzburg is een rare ploeg. Ze weten ontzettend goed wat ze moeten doen in balverlies, ze zetten fantastisch druk. Daar had Club het ontzettend moeilijk mee. Je moet er eens onderuit voetballen. Dat lukte een paar keer en dan zag je ook wel dat er kansen kwamen."

   

  "Ik heb Salzburg vorig jaar thuis Lazio Roma zien wegspelen, ze zijn op Dortmund gaan winnen. Dat zie ik geen enkel Belgisch elftal doen. Ze hadden een plaats in de finale van de Europa League verdiend. Dus misschien zijn ze toch wel een klasse sterker. Goed gezien."

   

  Zondag wacht Anderlecht. Blijft Club ondanks deze nederlaag favoriet? "Ik denk dat zondag in elk geval niet het excuus zal moeten zijn dat ze donderdag een zware Europese match gespeeld hebben. Het zijn uiteindelijk wel atleten en ze kunnen dat aan."

   

  "Wie dan favoriet is? Dat is echt een heel bizarre wedstrijd op Anderlecht. Ik heb Club Brugge daar al echt goeie matchen zien spelen, maar Anderlecht won dan wel. Je kan daar niets over zeggen. Het zal wel een clash zijn. Het wordt niet makkelijk. Een wedstrijd op het scherp van de snee en dan kijken hoe een dubbeltje vallen kan."