• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel staat voor WorldTour-debuut: "Eens testen tussen de sterren"

  Remco Evenepoel.

  Remco Evenepoel begint aan de tweede rittenkoers van zijn wegcarrière.

  Het profdebuut van Remco Evenepoel in Argentinië was succesvol, vanaf zondag mag het 19-jarige toptalent zich eens meten met een WorldTour-peloton. "Ik wil gewoon mezelf eens testen hier en zien hoe ver ik geraak", blikt hij vooruit.

  "Ik koers hier niet tegen Janneke en Mieke"

  Remco Evenepoel zette vorige maand in Argentinië zijn eerste stapjes op het profniveau. Vanaf zondag mag de diamant van Deceuninck-Quick Step nog een trede hoger aan de slag: in Abu Dhabi staat hij aan de start van de UAE Tour, de eerste WorldTour-koers in de carrière van Evenepoel.

   

  "Ik heb in San Juan afgezien, maar het beviel me heel goed om tussen de profs te koersen", vertelt Evenepoel.

   

  "Het verliep binnen mijn verwachtingen en ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan in mijn eerste WorldTour-koers. Ik wil mezelf testen en zien hoe ver ik geraak tussen al deze sterren."

   

  "Het is niet dat ik zenuwachtig ben, maar er is wel sprake van gezonde stress. Ik koers hier niet tegen Janneke en Mieke. Het niveau zal hier hoog liggen."

  Remco Evenepoel.

  Evenepoel werd in San Juan beste jongere.

  "Ik wil mijn grenzen verleggen"

  In de bergritten kan Remco Evenepoel zich testen. "Ik wil zo lang mogelijk proberen te volgen, mijn grenzen verleggen en met een goed gevoel naar huis gaan", legt de benjamin van Deceuninck-Quick Step uit.


  "Een resultaat kleef ik daar niet op. Ik zal al tevreden zijn als ik deze wedstrijd kan uitrijden, als ik vooraan mee kan rijden bergop en we zien dan wel waar ik land."

   

  Benieuwd hoe lang Evenepoel in de buurt blijft van kleppers als Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Tom Dumoulin. Morgen hebben de deelnemers in de Emiraten een eerste afspraak in een tijdrit over 16 kilometer. Maandag kunnen sprinters als Elia Viviani, Marcel Kittel en Caleb Ewan hun hartje ophalen in een vlakke etappe.

  Ik zal al tevreden zijn als ik deze wedstrijd kan uitrijden en als ik vooraan mee kan rijden bergop. We zien wel waar ik land.

  Remco Evenepoel