• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Coach kiezen is niet makkelijk maar Johansson is mogelijkheid"

  David Goffin kon dit jaar nog maar 3 wedstrijden winnen.

  Gisteren mocht David Goffin in Marseille weer proeven van de zoete smaak van de overwinning. Ondertussen heeft de beste Belgische tennisser nog altijd geen nieuwe coach. Al zijn er wel kandidaten.

  Na zijn vroege uitschakeling op de Australian Open gingen de wegen van David Goffin en zijn coach Thierry Van Cleemput uit elkaar na jaren van samenwerking. Sindsdien moet Goffin het zonder coach zien te rooien op het ATP-circuit.

   

  De naam van de Zweed Thomas Johansson wordt hardnekkig genoemd als opvolger van Van Cleemput, maar Goffin wil geen overhaaste beslissing nemen. "Johansson is een mogelijkheid. We hebben al eerder samengewerkt", gaf Goffin toe na zijn zege.

   

  "Ik wil na het toernooi van Marseille er werk maken vooraleer ik naar de Verenigde Staten trek voor het toernooi van Indian Wells. Ik hoop dat ik dan al iemand gevonden heb, maar dat kan ik niet garanderen. De keuze is niet zo makkelijk als het lijkt, er komen veel verschillende zaken bij kijken."

   

  Goffin voegde er wel nog aan toe dat hij niet overwoog om weer aan de slag te gaan met Van Cleemput. Die leek in zee te gaan met Simona Halep, maar die samenwerking ging niet door. Goffin plaatste zich gisteren voor de kwartfinales in Marseille. Hij neemt het daarin op tegen de Fransman Gilles Simon.