• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel schiet meteen raak in eerste wegkoers

  Van der Poel haalde het in de sprint.

  Van der Poel haalde het in de sprint.

  Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen op de weg gewonnen. Hij won de openingsetappe in de Ronde van Antalya, een kleine rittenkoers in Turkije waar geen WorldTour-ploegen deelnemen.

  De eerste rit in Turkije was niet langer dan 141 kilometer. Onderweg naar Antalya lagen een aantal heuvels, maar het einde was vlak. Het kwam tot een verwachte massasprint. Daarin was Van der Poel afgetekend de snelste. 

   

  Uiteindelijk werd het een dag met gemengde gevoelens voor de ploeg van Mathieu van der Poel, want ploegmaat Maarten van Trijp kan de strijd niet meer voortzetten. Na een val bereikte de Nederlander wel nog de finish, maar de blessures aan zijn kin en tanden zorgen voor onrust. Morgen vliegt Van Trijp terug naar België.

  1. Mathieu van der Poel (Ned)
  2. Dusan Rajovic (Ser)
  3. Bas van der Kooij (Ned)

  4. Giovanni Lonardi (Ita)

  5.  Michele Gazzoli (Ita)   

  Leider Van der Poel met vluchter van de dag Fouché.

  Leider Van der Poel met vluchter van de dag Fouché.