Doe mee met de Sporza Wielermanager en word de winnaar van het voorjaar

  Welke renners selecteer jij voor je ploeg?

  Het wielervoorjaar staat voor de deur en Sporza geeft jou de kans om je te bewijzen als manager van een wielerploeg. Doe mee aan de Sporza Wielermanager, stel je ploeg samen en word de winnaar van het voorjaar.

  Met de Sporza Wielermanager stel je een ploeg van 20 renners samen waarmee je wil scoren in de voorjaarskoersen. Er zijn punten te verdienen in 14 wedstrijden, van de Omloop tot en met Luik-Bastenaken-Luik.

   

  Punten kun je verdienen dankzij de prestaties van je renners. Zo krijgen jouw renners  punten als ze in de top 25 van een wedstrijd eindigen. Jouw kopman en de ploegmaats van de winnaar kunnen bonuspunten krijgen. De precieze puntenverdeling kan je lezen bij 'spelregels'.

   

  Voor elke wedstrijd moet je uit jouw 20 renners een team van 12 kiezen. De overige renners blijven op de bus. Je kunt voor elke wedstrijd onbeperkt wisselen tussen de bus en het team. Presteert een renner ondermaats? Je kunt tijdens het spel 4 transfers doen, maar je betaalt wel een belasting.

  Registreer je met je VRT-profiel of via Facebook of Google

  Registreren kan met je Sporza-profiel, maar ook met je profiel op Facebook, Google+ of Windows Live. Het Sporza-profiel is datgene waarop je nieuwsbrieven ontvangt of waarmee je deelneemt aan wedstrijden.

  Volg deze stappen op weg naar ultieme glorie:

  De 14 koersen zijn een mengeling van Monumenten, kassei- en klimklassiekers. Stel dus een evenwichtig team samen en kies voor elke wedstrijd uit je 20 renners.

  In elke wedstrijd verdient de top 25 punten. Jouw kopman en de ploegmaats van de winnaar krijgen bonuspunten.

  Niet tevreden over één van je renners? Gooi hem van jouw bus. Maar let op: je kunt maar 4 transfers doen én je moet op elke transfer een belasting betalen.

  Daag je vrienden uit in een minicompetitie en verdien zo eeuwige roem. Voor de eindwinnaar van het spel ligt een mooie prijs te wachten!