• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames kennen tegenstanders in voorronde EK 2021

  De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg speelt in de kwalificaties voor het EK 2021 tegen Zwitserland, Roemenië, Kroatië en Litouwen. Het EK vindt in de zomer van 2021 plaats in Engeland.

  De Red Flames (FIFA-21) zaten bij de loting in pot 2. Uit de eerste pot met reekshoofden kwam Zwitserland (FIFA-18). In oktober bleken de Zwitserse vrouwen nog net iets te sterk voor België in de barrages voor het WK.

   

  Naast Zwitserland spelen de Belgische vrouwen ook nog tegen Roemenië (FIFA-41), Kroatië (FIFA-51) en Litouwen (FIFA-103). De 9 groepswinnaars en de 3 beste tweedes plaatsen zich rechtstreeks, de 6 overige nummers twee spelen barrages voor de laatste 3 tickets. Engeland is als organisator rechtstreeks geplaatst.

   

  Bondscoach Ives Serneels reageert tevreden na de loting. "Het is zeker een haalbare kaart om ons te kwalificeren voor het EK 2021. We mogen zelfs dromen van groepswinst. We moeten wel opletten met revanchegevoelens tegen Zwitserland. Het gevaar bestaat dat we te veel focussen op die twee wedstrijden. Op die manier vergeten we waarschijnlijk de andere wedstrijden", waarschuwt Serneels.

   

  "De andere tegenstanders zijn ook moeilijk. Tegen Roemenië wonnen we in de vorige campagne twee keer met slechts een doelpunt verschil. We mogen ons dus geen uitschuiver permitteren tegen zulke landen. Zeker niet als je naar het EK wilt."