• home
 • video
 • pas verschenen

  Nizzolo pakt laatste rit in Oman, Loetsenko is weer eindwinnaar

  " "

  Nizzolo wint zijn eerste voor zijn nieuwe team Dimension Data, voor Colbrelli en Ballerini.

  De Kazak Aleksej Loetsenko heeft net als vorig jaar de Ronde van Oman op zak gestoken. De leiderstrui van de renner van Astana, die 3 ritten won in deze editie, kwam in de korte slotrit niet meer in gevaar. In een massaspurt klopte Giacomo Nizzolo zijn landgenoten Sonny Colbrelli en Davide Ballerini.

  Bekijk de aankomst van de slotrit:

  Van Hooydonck en Vandenbergh in vlucht van de dag

  Bij de 135 km op weg naar Matrah Corniche lieten de Belgen zich andermaal zien in de aanval: Nathan Van Hooydonck (CCC) demarreerde en kreeg deze keer het gezelschap van landgenoot Stijn Vandenbergh (Ag2R), de Canadees Adam de Vos en de Fransman Alexis Guerin.

   

  De 2 Belgen gingen samen met de Canadees de laatste van 3 lokale ronden van 7,5 kilometer in met een voorsprong van 25 seconden op het peloton. Dat was opgeschrikt door een valpartij, waarbij ritwinnaar Alexander Kristoff moest opgeven. Ook nummer 2 Domenico Pozzovivo moest achtervolgen.

   

  In de laatste 4 kilometer werden de vroege vluchters toch bij het nekvel gegrepen en kon het peloton zich opmaken voor de voorspelde sprint. Daarin haalde Nizzolo het voor ritwinnaar Sonny Colbrelli en Davide Ballerini. Het is de eerste zege van de 30-jarige Italiaan voor zijn nieuwe team Dimension Data. Boris Vallée (6e) en Amaury Capiot (8e) haalden de top 10 van de dag.

   

  In de eindstand veranderde weinig tot niets: Loetsenko volgt zichzelf op als eindwinnaar en heeft zo op amper vijf koersdagen tijd al 4 overwinningen op zijn palmares voor 2019 gezet. Pozzovivo sluit af als 2e, de Spanjaard Jesus Herrada als 3e. Eliot Lietaer (Wallonie-Bruxelles) is de beste Belg in de eindstand op plaats 7.

  Uitslag slotrit:

  1. Giacomo Nizzolo (Ita), 135 km in 3'07"12
  2. Sonny Colbrelli (Ita) - z.t.
  3. Davide Ballerini (Ita)
  4. Clément Venturini (Fra) 
  5. Ryan Gibbons
  6. Boris Vallée
  7. Reto Hollenstein (Zwi)
  8. Amaury Capiot
  9. Bryan Coquard (Fra)
  10. Sven Erik Bystrøm (Noo)

  Eindstand:

  1. Aleksej Loetsenko (Kaz) in 21u45'51"
  2. Domenico Pozzovivo (Ita) op 44"
  3. Jesus Herrada (Spa) - 47"
  4. Rui Costa (Por) - 53"
  5. Elie Gesbert (Fra) - 1'03"
  6. Jan Polanc (Svn) - 1'14"
  7. Eliot Lietaer - 1'25" 
  8. Fabien Doubey (Fra) - 1'31"
  9. Brandon McNulty (VS) - 1'43"
  10. Quentin Pacher (Fra) - 1'51"
  11. Steff Cras - 1'53"
  16. Oliver Naesen - 2'27"
  17. Greg Van Avermaet - 3'04"
  19. Benjamin Declercq - 3'35"

  Bekijk de trotse eindwinnaar Loetsenko: