• home
 • video
 • pas verschenen

  1B-club Roeselare betaalt Vlaamse schuld en vermijdt schorsing

  " "

  Roeselare is 3e in het 2e periodekampioenschap in 1B.

  KSV Roeselare, die als derde meedraait in de strijd om de 2e periodetitel in 1B achter de ongenaakbaren KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, heeft een schorsing door de Belgische voetbalbond vermeden. Het betaalde een kleine schuld.

  De KBVB had Roeselare gisteren in de bondsbladen in aanleg van schorsing van sportactiviteiten geplaatst voor verschuldigde bedragen aan Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse amateurvleugel van de bond. De club had een week de tijd om de betaalbewijzen over te maken, zoniet kon een effectieve schorsing volgen.

   

  Clubwoordvoerder Evert Stroobant bevestigde ondertussen de betaling, net als de KBVB. Roeselare zal dus uit aanleg van schorsing geplaatst worden. Het ging om een verwaarloosbaar bedrag van minder dan 500 euro.

   

  "Het gaat om een factuur van 439,38 euro die reeds betaald werd richting de licentieaanvraag voor komend seizoen. Deze licentieaanvraag moest, net als alle betalingsbewijzen waaronder ook deze van de desbetreffende factuur, binnen zijn tegen 15 februari 2019, wat ook ruim tijdig gebeurd is", laat de club weten op haar website.

   

  "Ondertussen hadden we ook al contact met de KBVB die bevestigde dat alles in orde is en het bericht op Sportleven dan ook niet correct is."