• home
 • video
 • pas verschenen

  Erwin Koeman is nieuwe bondscoach van Oman

  Erwin Koeman is de nieuwe bondscoach van Oman, de nummer 90 op de FIFA-ranglijst. De oudere broer van Ronald Koeman neemt het roer over van zijn landgenoot Pim Verbeek.

  Verbeek stopte als bondscoach van Oman na de Asian Cup. Op dat toernooi had hij Oman voor het eerst in zijn geschiedenis door de groepsfase gelootst, maar in de achtste finales sneuvelde het land tegen Iran. Verbeek kondigde daarna aan dat hij bestuurslid zou worden bij Sparta Rotterdam.

   

  Dat maakte de weg vrij voor Erwin Koeman, die zonder job zat na zijn passage bij de Turkse topclub Fenerbache. Daar begon hij als assistent van landgenoot Philip Cocu en werd hij even hoofdcoach na het ontslag van Cocu. Heel lang hield Koeman het niet uit. Nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk in het Midden-Oosten.