• home
 • video
 • pas verschenen

  Regenboogvlag kleurt cornervlaggen en aanvoerdersbanden in 1A & 1B

  Komend weekend wordt het Belgische voetbal in een regenboogjasje gestoken. De voetbalbond en de Pro League organiseren een sensibiliseringscampagne tegen homofobie en andere vormen van ongelijkheid waar u niet naast zal kunnen kijken.

  Vandaag wordt het startschot gegeven van de actie "Football for all". Daarmee gaan de Pro League, de Voetbalbond en de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF de strijd aan met homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid.

   

  Om de actie zichtbaarheid te geven zullen de aanvoerders van de teams uit 1A en 1B spelen met een kapiteinsband in regenboogkleuren. Ook de cornervlaggen zullen regenboogvlaggen zijn. Ook bij sommige matchen in het amateurvoetbal.

   

  Na speeldag 27 zullen de gehandtekende cornervlaggen en aanvoerdersbanden geveild worden ten voordelen van twee goede doelen: de Kazerne Dossin in Mechelen en de Fondation Ihsane Jarfi, een Brussels opvangcentrum voor holebi's.