Diarra kondigt zijn voetbalpensioen aan: "Ik heb veel gegeven en gekregen"

  Lassana Diarra.

  Diarra heeft zijn laatste match gespeeld.

  De professionele carrière van Lassana Diarra zit erop. De 33-jarige middenvelder heeft vanmiddag zijn contract bij PSG in onderling overleg ontbonden en kondigde in de vooravond zijn afscheid aan. "Ik zal niets vergeten."

  Lassana Diarra stapte begin 2018 over van Al-Jazira naar PSG. Onder coach Thomas Tuchel kreeg de middenvelder nog amper speelkansen. In de Franse competitie kwam de 34-voudige Franse international slechts 3 keer in actie, de laatste keer in oktober.

   

  Diarra, die een verleden heeft bij onder meer Chelsea, Arsenal, Real Madrid en Marseille, heeft nu zijn contract bij PSG, dat nog liep tot juni, in onderling overleg ontbonden. Meer nog, op Twitter liet hij prompt weten dat hij stopt met voetballen.

   

  "Het moment is gekomen om de schoenen aan de haak te hangen", schrijft hij. "Voor het voetbal heb ik veel gegeven, dankzij het voetbal heb ik veel gekregen."

   

  "Ik mag dan wel een bladzijde omdraaien, vergeten zal ik niets. Ik denk dan meteen ook aan mijn eerste selectie voor de Franse nationale elf. Het nationale shirt mogen draaien is de droom van elke voetballer."

  Lass Diarra kondigt zijn afscheid aan: