• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cheetahs: "Onze ambitie op EK indoor is een medaille"

  Hanne Claes, Camille Laus en Cynthia Bolingo mikken op eremetaal met de Cheetahs.

  Hanne Claes, Camille Laus en Cynthia Bolingo mikken op eremetaal met de Cheetahs.

  Op het EK atletiek is de 4x400-meter ploeg bij de vrouwen een van de grootste Belgische troefkaarten. Na hun 4e plaats vorige zomer in Berlijn gaan ze nu resoluut voor het podium. "Van de Belgian Tornados krijgen we veel tips op training", zegt Hanne Claes.

  Claes: "Er komt veel meer tactiek bij kijken"

  Volgende week, van vrijdag tot en met zondag, gaat de Belgische delegatie op medaillejacht tijdens het EK atletiek in zaal. De Belgian Cheetahs willen in Glasgow knallen op de 4x400 meter.

   

  "Onze ambitie is een medaille", zegt Hanne Claes. "We zullen er alles voor doen om die doelstelling te realiseren. Na onze 4e plaats op het EK in Berlijn afgelopen zomer mogen we ambitieus zijn."

   

  Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen indoor en outdoor. "Indoor komt er veel meer tactiek bij kijken dan outdoor. Je moet vechten voor je plaats in de binnenbaan", legt Claes uit. "We hebben ons daar al heel goed op voorbereid."

   

  "Van de Belgian Tornados krijgen we ook veel tips op training. Of we in 1 jaar tijd al alles onder de knie hebben? Dat is moeilijk te zeggen. Het is elke wedstrijd afwachten en hopen dat er niets misloopt.”

  Coach Bam: "De meisjes zijn er klaar voor"

  • Carole Bam (coach van de Belgian Cheetahs): "We moeten durven te zeggen dat we voor een medaille gaan. De meisjes zijn er klaar voor. Het is wel jammer dat Justien Grillet (geblesseerd, red.) er niet bij is. Maar ze maakt nog altijd deel uit van het team."
  • Margo Van Puyvelde (viel geblesseerd uit tijdens het EK afgelopen zomer): "De revalidatie is goed verlopen. Mijn vorm is nog niet zoals vroeger, maar ik ben wel al goed genoeg om mee te kunnen strijden in Glasgow.”
  • Paulien Couckuyt (reserve):  "Door de blessure van Justien Grillet vervolledig ik de selectie. Ik vind het heel jammer dat Justien zelf niet kan lopen. Maar ik ben ook wel blij dat ik zo'n kans krijg."

  Kevin en Jonathan Borlée lopen enkel 4x400 meter

  Ook bij de mannen mag België hoog mikken op de 4x400 meter. Coach Jacques Borlée kan rekenen op zijn zonen Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Julien Watrin en Asamti Badji.

   

  Kevin Borlée past voor de 400 meter individueel, omdat hij alles op de estafette zet. Jonathan Borlée was normaal niet voorzien voor het EK atletiek, maar moet de geblesseerde Robin Vanderbemden vervangen.

   

  "Ook Jonathan Sacoor was heel enthousiast om Vanderbemden te vervangen, maar het EK stond niet op zijn planning en ik hou hem liever in Amerika", legt coach Jacques Borlée uit. "Met deze ploeg is er iets leuks mogelijk, al vind ik ook de Spaanse selectie heel sterk."