• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische schaatssters krijgen groen licht voor WB-manches ploegenachtervolging

  Skeeleraars Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte willen ook schitteren op het ijs.

  Skeeleraars Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte willen ook schitteren op het ijs.

  Vanaf volgend seizoen zal een Belgische achtervolgingsploeg meestrijden in de Wereldbekermanches schaatsen. "Ze willen geen "opvulling van de hoop" zijn", zegt coach Ferre Spruyt. "Het zijn stuk voor stuk atletes die al internationaal gespresteerd hebben in het skeeleren."

  Met het oog op de Winterspelen vroeg het BOIC enkele skeeleraars of ze ook het ijs wilden uitproberen. Bij de vrouwen proefden Sandrine Tas, Anke Vos, Stien Vanhoutte en Nymphe Keuleers deze winter van het schaatsen.

   

  De Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) kreeg nu te horen dat de Belgische achtervolgingsploeg volgend seizoen mag deelnemen aan de Wereldbeker.

   

  Eerder was er nog wat onduidelijkheid, omdat Anke Vos niet had voldaan aan de eis van 2'10" op de 1.500 meter. Ze zette een tijd neer van 2'10"44. Maar uiteindelijk ligt dat de Wereldbeker-deelname niet in de weg.

   

  Coach Ferre Spruyt is de grote drijfkracht achter het project. "We begonnen het project met de gedachte: we zien wel", zegt Spruyt. "Maar al snel had iedereen het gevoel dat ze ermee wilden doorgaan."

   

  "Het zijn stuk voor stuk atleten die al internationaal gepresteerd hebben in het skeeleren. En ze willen in het schaatsen ook niet gewoon "opvulling van de hoop" zijn. Deelname aan de Wereldbeker was het eerste doel, nu moeten we ons voorbereiden op het volgende seizoen en de doelen verleggen."