• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Volgens De Bruyne is code van City gekraakt: "Maar we veranderen niets"

  Kevin De Bruyne hoopt op een knalprestatie tegen Schalke 04.

  Manchester City struikelt dit seizoen vaker over een horde, maar strijdt wel nog mee op vier fronten. "Het maakt niet uit hoeveel wedstrijden je verliest, zolang je de laatste maar wint", blijft Kevin De Bruyne rustig.

  Manchester City neemt het vanavond in de achtste finales van de Champions League op tegen Schalke 04. Pep Guardiola heeft zijn zinnen gezet op de Beker met de Grote Oren, maar daar eindigen zijn ambities niet. Ook in de Premier League, FA Cup en Carabao Cup maakt City nog kans op een prijs.

   

  De recente nederlagen in de competitie tegen Crystal Palace, Leicester City en Newcastle hebben geen deukje in het vertrouwen veroorzaakt. "Het maakt niet uit hoeveel wedstrijden je verliest, zolang je de laatste maar wint", zegt Kevin De Bruyne. "Het draait allemaal rond de prijzen."

   

  "We hebben in de competitie al een paar wedstrijden meer verloren dan vorig jaar, maar we strijden nog mee op alle fronten. Ik denk dat de teams doorhebben hoe we spelen, maar onze spelwijze zal altijd hetzelfde zijn onder Pep. We gaan niets veranderen."

   

  "Misschien verliezen we meer dan vorig jaar, maar misschien winnen we wel meer titels. Dat is het belangrijkste. Met drie titels zouden we beter doen dan vorig jaar (landstitel en League Cup)."

   

  "Het doel is niet om vier competities te winnen - dat is bijna onmogelijk - maar wel om elke wedstrijd te proberen winnen. We mikken gewoon elke keer op de volgende ronde, te beginnen met een ticket voor de kwartfinales van de Champions League."