• home
 • video
 • pas verschenen

  Robbe Ghys: "Voor mij telt enkel de regenboogtrui"

  Robbe Ghys voelt zich helemaal klaar voor het WK in Polen van volgende week.

  Zaterdag vertrekken Kenny De Ketele en Robbe Ghys als duo voor de ploegkoers naar het WK baanwielrennen in Polen. De twee willen na de Europese ook de wereldtitel veroveren. "Mijn conditie is super", zegt Ghys.

  Dat het klikt tussen Kenny De Ketele en Robbe Ghys bewezen ze al met de Europese titel vorig jaar in Glasgow. "En ook nu loopt het heel goed op training", vertelde Ghys op de persvoorstelling gisteren. 

   

  "Na een zware sessie hebben we nog wat geoefend op de ploegkoers. Kenny straalde zo veel kracht uit en dat gaf me onmiddellijk veel vertrouwen. Kenny zei zelf ook: "Hoe goed gaat dit hier al?" Ik had het gevoel dat we vlogen op training."

   

  "Momenteel is mijn conditie super. Ik heb wegens ziekte wel moeten afzeggen voor de Ster van Bessèges. Misschien had ik dus nog een tikje verder kunnen staan, maar de trainingen gaan zo goed dat ik denk dat we er klaar voor zijn."

   

  "De grootste concurrenten op het WK worden de Denen. Ik denk dat zij op 1 staan. Daarachter zet ik de Australiërs en de Spanjaarden. Het wordt een beetje afwachten wat de grote teams gaan doen, maar misschien kunnen wij daar wel van profiteren."

   

  "Op het WK telt maar 1 plaats en dat is de eerste. Dus daar gaan we voor. Lukt dat niet, dan zullen we na een goeie koers of een podiumplaats misschien ook wel tevreden zijn. Maar eigenlijk telt voor mij enkel die regenboogtrui", besluit Ghys ambitieus.