• home
 • video
 • pas verschenen

  Initia Hasselt haalt met De Beule en Delpire 2 topnamen voor volgend seizoen

  De Beule komt over van de Franse tweedeklasser Séléstat.

  De Beule komt over van de Franse tweedeklasser Séléstat.

  Initia Hasselt beleeft een minder seizoen, nadat het vorig jaar een aantal toppers zag vertrekken. De Limburgse handbalclub kondigt vandaag de komst van international Jeroen De Beule en coach Jo Delpire aan om het tij te keren.

  De Beule verliet in 2017 verrassend na 8 jaar Tongeren om prof te worden bij de Franse tweedeklasser Séléstat. De Beule leerde veel bij in Frankrijk, maar bleef sportief wat op zijn honger zitten. Sélestat was net gedegradeerd, toen hij arriveerde. Vorig seizoen eindigde de club 3e, dit seizoen staat de club 8e. Hij wenste sowieso terug te keren naar België, dat wordt dus Hasselt.

   

  Voorzitter Bruno Willems bevestigde meteen ook Jo Delpire als opvolger van Joop Fiege als coach. De Nederlander zag de verre verplaatsingen niet meer zitten en besliste eind 2018 al om ermee te stoppen.

   

  De 54-jarige Delpire is een van de meest succesvolle Belgische handballers met onder meer 10 titels, 6 bekers en 185 interlands. Delpire stapelde de voorbije jaren de successen op als coach van het vrouwenteam van Sint-Truiden, de regerende beker- en titelhouder.