• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome past voor UAE Tour: "Nog niet hersteld van trip naar Colombia"

  Chris Froome

  Chris Froome opende zijn seizoen in Colombia, maar speelde er geen rol van betekenis.

  Chris Froome is van de startlijst gehaald van de UAE Tour, de 2e WorldTour-rittenkoers van het seizoen. "Ik heb de invloed van trainen en koersen op grote hoogte onderschat", zegt de viervoudige Tourwinnaar.

  Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon zullen Team Sky aanvoeren in de UAE Tour, een rittenkoers van het hoogste niveau in de Emiraten. Chris Froome was ook eerst aangekondigd, maar hij zal zondag niet aan de start staan.

   

  "Ik ben ontgoocheld dat ik deze wedstrijd moet missen", zegt Froome. "Maar ik moet nog herstellen van mijn trip naar Colombia in plaats van zo'n zware WT-koers te rijden. Ik heb de invloed van trainen en koersen op grote hoogte zo vroeg op het seizoen onderschat."

   

  Met onder meer Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Richie Porte is er nog heel wat meer lekkers aan de start in de Emiraten. Vanuit Belgische hoek is het vooral uitkijken naar Remco Evenepoel in zijn eerste WT-koers.