• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore: "Tweede en derde plaatsen onthoudt niemand"

  Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky willen even goed doen als in 2017: wereldkampioen worden.

  Vorig jaar keerde Jolien D'hoore terug van het WK baanwielrennen met een zilveren medaille in de scratch. Dit jaar wil ze meer op het WK in Polen: samen met Lotte Kopecky droomt D'hoore van goud in de ploegkoers. 

  Het duo D'hoore-Kopecky trekt met ambitie naar het WK, maar goud veroveren wordt geen makkelijke klus. "De Engelsen steken er met kop en schouders bovenuit, maar daarachter ligt alles open", weet Jolien D'hoore.

   

  "Omdat de ploegkoers ook op de Olympische Spelen van 2020 op het programma staat, zetten alle landen nu sterk in op dat onderdeel. In de Wereldbekerwedstrijden merkte ik al dat het niveau gestegen is: de techniek en de snelheid zijn echt verbeterd."

   

  "Wij zijn niet de uitgesproken favoriet, maar staan wel tussen de kanshebbers. Niet de topfavoriet zijn, heeft ook als voordeel dat we de koers niet hoeven te dragen. Als we de kans krijgen om een ronde te pakken, dan moeten we die kans gewoon grijpen. En op het WK worden in de ploegkoers 20 ronden meer gereden: ook dat is in ons voordeel."

   

  "Ik heb al heel wat medailles behaald op een WK, maar eigenlijk kun je pas echt tevreden zijn als je de regenboogtrui mag aantrekken. Tweede en derde plaatsen onthoudt niemand. Daarom wil ik nu met Lotte vol voor die titel gaan."

   

  D'hoore en Kopecky werden al eens wereldkampioen ploegkoers in 2017. "Maar vorig jaar kon Lotte door een blessure niet aan de start staan op het WK in Apeldoorn. Nu is haar conditie heel goed en willen we graag revanche nemen."

  De ploegkoers is in 2020 ook een onderdeel op de Olympische Spelen. Alle landen zetten daar fors op in en je ziet dat het niveau gestegen is.

  Jolien D'hoore

  Jolien D'hoore zei al eens dat ze na de Olympische Spelen in Tokio afscheid zou willen nemen van de piste. "Eerlijk gezegd wil ik daar nu niet te veel meer mee bezig zijn. Want als je dat wel doet, dan ga je aftellen en dat is niet goed voor de prestaties. Tokio 2020 wordt sowieso een hoofddoel voor mij."

  D'hoore: "Niveau in de ploegkoers is echt gestegen nu het olympisch is"

  Kopecky: "Ik ga met heel veel goesting naar het WK"

  Jolien D'hoore rekent dus op Lotte Kopecky, en die heeft er zin in: "We gaan naar Polen met veel goesting en ambitie. De wereldtitel komt niet op bestelling, maar we willen wel heel graag die regenboogtrui veroveren", zegt Kopecky.

   

  "Op de eerste twee Wereldbekerwedstrijden was onze conditie nog niet super. Toch werden we toen al twee keer derde. Daarna konden we begin januari een Wereldbekerwedstrijd winnen en werden we ook eens tweede. Ik denk dat we nu conditioneel allebei heel goed zijn."

   

  "Het klopt dat het niveau in de ploegkoers enorm gestegen is. Maar ook wij zijn gegroeid: onze sprints komen nu beter uit en de techniek van onze aflossingen is ook verbeterd." 

   

  "Op het WK zullen we alert moeten rijden en het moet ook een beetje meezitten. Met een medaille zijn we tevreden. Als die een gouden kleur heeft, is dat een mooie bonus." 

  Kopecky: "Wil samen met Jolien heel graag opnieuw wereldkampioen worden"