• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Onzekerheid is nooit goed om een wedstrijd voor te bereiden"

  Doelman Vukovic en coach Clement tijdens de persconferentie.

  Doelman Vukovic en coach Clement tijdens de persconferentie.

  Racing Genk probeert morgen door te stoten naar de 1/8e finales van de Europa League. Dan moet Slavia Praag wel voor de bijl. "Iedereen moet vol vertrouwen aan de partij beginnen", blikt Clement vooruit.

  Clement: "Ik verwacht veel hoge druk en een snelle omschakeling"

  In de heenmatch in Praag eindigde de match op een brilscore. "Natuurlijk was het beter 1-1 of 2-2 geweest. Dat was perfect mogelijk in die wedstrijd", zegt Clement over de heenmatch. "Als je wil doorgaan, moet je thuis winnen."

   

  "Slavia Praag is een ploeg die heel moeilijk open te breken is. Ze telden in de poulefase maar 3 of 4 tegendoelpunten. Het is dus geen evidente opdracht, maar we gaan er volle bak tegenaan."

   

  "Ik verwacht dezelfde match als de heenmatch. Veel hoge druk en een snelle omschakeling van Slavia Praag. Ze willen ons forceren om lange ballen te spelen, omdat ze daar heel sterk in zijn."

  Clement: "Verwacht zelfde soort match als in Praag"

  Europa League: 1/16e finales (terug)

  einde
  14

  "Geval-Pozuelo moeten we snel afronden"

  Over Pozuelo zei Clement het volgende: "Ik moet gewoon dag per dag kijken wat de situatie is. Op dit moment is hij nog een speler van KRC Genk en zit hij dus nog in de selectie."

   

  "Ik heb eigenlijk niet veel zin om er veel over te spreken. Ik ben niet in de positie om iets te forceren. Maar we moeten dit geval wel afronden."

   

  "Iedereen werkt goed en doet zijn job, maar onzekerheid is nooit goed om een

  wedstrijd voor te bereiden.  De sfeer is er nog en we hebben al een fantastisch seizoen achter de rug."

   

  "Iedereen is heel gemotiveerd om door te stoten. Daar is een sterke prestatie voor nodig. Het is belangrijk dat iedereen vol vertrouwen aan de wedstrijd begint."

  Clement: "Ben het beetje beu om elke dag dezelfde vragen te krijgen over Pozuelo"