• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk moet 1B-finale afdwingen zonder Alexander Maes

  Alexander Maes moet de eindfase vanuit de tribunes bekijken.

  Beerschot Wilrijk is in een pittige strijd verwikkeld met KV Mechelen om de tweede periodetitel in 1B, maar moet de laatste cruciale wedstrijden aanvatten zonder Alexander Maes. De middenvelder is twee duels geschorst.

  Maes kreeg zondag op het veld van Lommel (0-2) een rode kaart na een drieste tackle op Soufiane Banouhi. Een overtreding die hem nog zuur kan opbreken, want de middenvelder kreeg twee speeldagen schorsing opgelegd. Ook het verzet van Beerschot Wilrijk leverde geen strafvermindering op.

   

  Maes mist zo de laatste cruciale wedstrijden in de reguliere competitie. Beerschot Wilrijk heeft nog twee kansen (tegen Roeselare en OHL) om een kloof te slaan met eerste periodekampioen KV Mechelen en een finale in 1B uit de brand te slepen. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen delen de eerste plek in de tweede periode.

   

  Het is niet de eerste keer dat Maes op een cruciaal moment vanuit de tribunes moet toekijken. Vorig jaar miste hij de beslissende return in de promotiestrijd tegen Cercle Brugge, opnieuw na een rode kaart. Ook KV Mechelen mist met Igor De Camargo een sleutelspeler in de eindstrijd.

  Tweet: