• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax krijgt extra rust voor duel met Real, PSV is razend: "Tegen alle afspraken in"

  Ajax juicht

  Ajax staat 4 punten achter op PSV in de Eredivisie.

  De Nederlandse voetbalbond heeft de match van Ajax tegen PEC verplaatst naar 13 maart, zodat Ajax extra rust krijgt met het oog op de CL-match tegen Real Madrid. Bij PSV, de grote concurrent van Ajax in de titelstrijd, tekenen ze bezwaar aan.

  Op dinsdag 5 maart staat de terugmatch in de 1/8e finales van de Champions League tussen Ajax en Real Madrid op het programma. Ajax verloor in eigen huis met 1-2, maar de voetbalbond wil er "in het belang van het Nederlandse voetbal" alles aan doen dat de Amsterdammers ook in Spanje geen mal figuur zullen slaan. Daarom krijgen ze in het weekend voor Real-Ajax rust. De match tegen PEC Zwolle wordt naar 13 maart verplaatst.

   

  Bij PSV vinden ze dat de bond Ajax hiermee bevoordeelt in de titelstrijd. "Dit is tegen alle gemaakte afspraken in", zegt directeur Toon Gebrands. "De spelregels worden midden in de competitie ineens veranderd. De competitie wordt hiermee op allerlei manieren beïnvloed."

   

  PSV tekent nu bezwaar aan tegen de beslissing. Het deed eerder al zijn beklag bij de bond, maar kwam toen van een koude kermis thuis. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen. Overleg bleek niet meer mogelijk."