• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens verdedigt eindzege in Andalusië: "Ziekte heeft langer aangesleept dan gedacht"

  Tim Wellens.

  Wellens won dit seizoen al op Mallorca.

  Tim Wellens (27) is deze week weer aan de slag in de Ruta del Sol, de Spaanse rittenkoers die hij vorig jaar op zijn erelijst zette. Wellens hervat er na een virale infectie die hem weghield van de Ster van Bessèges. "Ik zal sowieso het effect voelen van een week zonder training", stelt de Lotto-Soudal-renner. 

  Tim Wellens was in de Challenge Mallorca al flink op dreef met enkele ereplaatsen en een overwinning, maar een virale infectie hield hem van de deelnemerslijst van de Ster van Bessèges. In de Ruta del Sol pikt hij nu weer de draad op.

   

  "Die ziekte heeft toch wat langer aangesleept dan oorspronkelijk gedacht", vertelt Wellens. "Na een week platte rust heb ik de trainingen hervat. Ik kom zeker met goeie benen aan de start, maar ik zal sowieso het effect voelen van een week zonder training."

   

  "Aangezien ik niet mijn volledige trainingsschema kon afwerken, is de Ruta del Sol iets minder een doel op zich. Ook dit jaar probeer ik natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, maar daarnaast zijn de wedstrijdkilometers voor de Omloop Het Nieuwsblad ook mooi meegenomen."

   

  "Als het rittenschema het toelaat, train ik misschien nog wat bij met het oog op die wedstrijd. Ik mik dus eerder op een mooie eindnotering, maar die gaat hand in hand met een goede rituitslag."

  Tim Wellens.

  Tim Wellens was vorig jaar eindwinnaar van de Ruta del Sol.