• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp voor clash met Bayern: "Als ik geen coach was, had ik ticket gekocht"

  Jürgen Klopp

  Jürgen Klopp won als coach 9 keer tegen Bayern München.

  Vanavond  staan Liverpool en Bayern München oog in oog in de 1/8e finale van de Champions League. Voor Liverpool-coach Jürgen Klopp wordt het een speciale avond: de Duitser verloor in 2013 de Champions League-finale tegen Bayern. 

  Kimmich: "Liverpool is de favoriet"

  Liverpool is aan een uitstekend seizoen bezig. In de Premier League is het in een nek-aan-nek-strijd verwikkeld met Manchester City om de titel. Het verloor nog maar één competitiematch dit seizoen en liet amper 15 goals binnen. Vanavond is het tijd om Europees te tonen wat het waard is.

   

  "Liverpool is de favoriet", zegt Bayern-verdediger Joshua Kimmich. "Zowel offensief als defensief is het sterk. Liverpool heeft snelheid, spelers die de duels aangaan... Het wordt zeker geen makkelijke match."

   

  Het is van 2013 geleden dat Bayern nog een finale van de Champions League speelde. Toen won het van Borussia Dortmund, gecoacht door Jürgen Klopp. 

  Klopp: "Er zullen geen persoonlijke gevoelens meespelen"

  Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Klopp het met zijn team moet opnemen tegen Bayern. Als coach van Dortmund en daarvoor Mainz speelde hij 29 keer tegen de Duitse recordkampioen, waarvan hij maar 9 wedstrijden kon winnen.

   

  Toch zegt Klopp dat er geen persoonlijke gevoelens zullen spelen. "Ik heb nooit iets tegen Bayern gehad, maar als ze onze spelers kopen, kan ik toch niet blij zijn", vertelde de Liverpool-coach.

   

  De trainer verloor in het verleden niet enkel matchen van de Duitse topclub, maar ook spelers. Verdediger Mats Hummels en aanvaller Robert Lewandowski speelden in 2013 bij het Dortmund van Klopp, maar ruilden die ploeg in voor Bayern. "Ik heb met deze 2 jongens samengewerkt en het zijn fantastische spelers. Zonder hen was mijn carrière waarschijnlijk niet hetzelfde geweest." 

   

  Klopp verwacht straks een evenwichtig duel. "We staan er momenteel  in onze competitie misschien iets beter voor dan Bayern, maar toch hebben we beide nog een lange weg te gaan. Als ik vanavond niet zou moeten coachen, had ik een ticket gekocht!"

  Zowel Liverpool als Bayern won 5 keer Beker voor Landskampioenen