• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Avermaet botst in Oman op Colbrelli in sprintje bergop

  Greg Van Avermaet.

  Greg Van Avermaet (CCC) is tweede geëindigd in de vierde rit van de Ronde van Oman (2.BC). In een sprint bergop was enkel de Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) sneller. De Kazak Aleksej Loetsenko (Astana) blijft aan de leiding.

  Bekijk de ontknoping:

  Van Avermaet eindigt tweede

  Met zijn 131 kilometer tussen Yiti en het Oman Convention and Exhibition Centre was rit 4 de kortste van deze Ronde van Oman.

   

  Drie beklimmingen van Al Jabal Street in de tweede wedstrijdhelft en een licht oplopende finish konden voor animo zorgen.     

   

  Nathan Van Hooydonck (CCC) koos samen met de Colombiaan Darwin Atapuma en de Amerikaan Ian Boswell voor de lange vlucht. In een tweede schuif sloten de Fransen Damien Gaudin en Jérémy Leveau aan.

   

  Terwijl Boswell onderweg alle prijsjes meepikte, zorgde het Astana van leider Loetsenko er in de achtergrond voor dat de voorsprong niet ver boven de 4 minuten ging.     

   

  In het laatste wedstrijduur werd het peloton stevig uitgedund door de hellingen. Een flink deel van de sprinters was zo uitgeschakeld voor winst.

   

  Ondanks het hoge tempo in de achtervolging hielden Van Hooydonck, Boswell en Atapuma stand tot in de slotkilometers, maar uiteindelijk was ook hun verhaal geschreven en werd het een sprint voor de ritzege.     

   

  In die spurt boekte Colbrelli de allereerste seizoenszege van Bahrein-Merida, één van de drie WorldTour-teams die bij de start van de etappe nog droog stonden.

   

  Vier Belgen finishten in de top 10: Van Avermaet (2e), Benjamin Declercq (6e ), Baptiste Planckaert (8e) en Milan Menten (9e).   

  Van Avermaet nu ook 2e in stand

  Van Avermaet stijgt dankzij de bonificatieseconden naar plaats 2 in het algemene klassement. Hij heeft 14 seconden achterstand op leider en titelverdediger Loetsenko. De Ronde van Oman eindigt donderdag. Woensdag wacht de koninginnenetappe met aankomst bovenop de Green Mountain.

  Tweets: