• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens na vroege exit: "Ik was gewoon een beetje moe"

  Elise Mertens in Dubai.

  Elise Mertens in Dubai.

  Elise Mertens (WTA-16) sneuvelde gisteren in de eerste ronde van WTA-Dubai. De Chinese kwalificatiespeelster Zhu Lin (WTA-107) was in drie sets te sterk. Mertens wijt haar nederlaag aan vermoeidheid.

  "Ik heb alles gegeven, maar ik was gewoon een beetje vermoeid", zei Mertens na een marathonmatch van bijna drie uur.

   

  "Het was niet zo dat ik er geen zin in had. Ik zat bovendien met pijntjes in mijn rug en heup na Doha en moest de kinesist op het veld roepen."

   

  Mertens kan nu even uitrusten. Haar volgende toernooi is dat van Indian Wells (6-17 maart).     

   

  Haar Chinese tegenstreefster verraste met dezelfde woorden na het duel. "Met mijn kwalificatieduels erbij geteld zat ik ook aan zes wedstrijden in één week", zei Zhu.

   

  "Ik wist dat ik tegen Mertens moest doorbijten en nooit de aandacht mocht verliezen. Elise strijdt voor elke bal. Ze versloeg me vorig jaar en ik was vooraf dan ook wat nerveus."

   

  "Dit was een belangrijke match voor mij, want ik wil absoluut naar die top 100. Ik ben dan ook heel gelukkig."

  Mertens niet in de voetsporen van Henin

  Mertens treedt zo niet in de voetsporen van Justine Henin. Henin is - samen met de Zwitserse Martina Hingis - de enige tennisspeelster in de geschiedenis die zowel Doha als Dubai na elkaar op haar naam schreef. Henin flikte dat kunstje in 2007. Ze won het toernooi in Dubai in totaal vier keer (2003, 2004, 2006 en 2007).