• home
 • video
 • pas verschenen

  Markel "Radio Basque" Irizar stopt na de Clasica San Sebastian

  Markel Irizar.

  Markel Irizar is dit seizoen ploegmaat van Jasper Stuyven en Edward Theuns.

  Markel Irizar is aan zijn laatste seizoen als profrenner bezig. De 39-jarige Spanjaard van Trek-Segafredo kondigde vandaag aan dat de Clasica San Sebastian in augustus zijn laatste koers zal zijn. 

  De Baskische veteraan Markel Irizar zwaait dit jaar dus af na een profcarrière van 16 jaar. Hij reed in zijn loopbaan voor Euskaltel, RadioShack en sinds 2012 voor de voorlopers van het huidige Trek-Segafredo.

   

  De betrouwbare knecht zal in augustus voor eigen volk afscheid nemen in de Clasica San Sebastian. In het persbericht heeft Trek-Segafredo het over zijn bijnaam "Radio Basque", door "zijn liefde voor goeie verhalen en zijn babbelliefde op en naast de fiets".