• home
 • video
 • pas verschenen

  Videorefs krijgen negatief rapport na 26e speeldag in JPL

  Johan Verbist

  Johan Verbist

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft de videorefs dinsdag een negatieve evaluatie moeten geven naar aanleiding van de prestaties op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. Slechts één van de drie tussenkomsten was correct beoordeeld.

  In de topper tussen Antwerp en Anderlecht (0-1) had de videoref het bij het rechte eind, oordeelt Verbist. Bij de penaltyfase tussen Lamkel Zé en doelman Didillon. Antwerp kreeg aanvankelijk een penalty, maar de VAR greep in, waarop ref Van Driessche terugkeerde op zijn stappen. Hij gaf Lamkel Zé een gele kaart voor simulatie.

   

  De VAR ging wel de mist in tijdens Waasland-Beveren en AA Gent (2-1). Volgens Verbist had de thuisploeg na 38 minuten met een man minder moeten staan. Caufriez ging over de bal en plantte zijn voet met gestrekt been op de enkel van Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Laforge bestrafte met geel. "Hier had de VAR moeten tussenkomen. De fout van Maximiliano Caufriez verdiende een rode kaart", aldus Verbist.

   

  In Moeskroen-Cercle Brugge greep de videoref dan weer in terwijl hij dat niet had hoeven te doen. In minuut 78 verloor Friede zijn evenwicht, nadat hij aan de arm werd getrokken. Tijdens het uitglijden raakte hij Delacourt op zijn achillespees. Ref Boucaut liet doorspelen, maar de VAR kwam tussen. "Na het zien van de beelden geeft de ref Friede een gele kaart. Hier hoefde de VAR niet tussen te komen omdat het hier niet om een rode kaart ging", legt Verbist uit.