• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan De Witte maakt zich zorgen: "Laten dit als bestuur niet passeren"

  " "

  Gent-voorzitter Ivan De Witte vraagt meer fighting spirit van zijn spelers.

  Met een 0 op 6 tegen Moeskroen en Waasland-Beveren is AA Gent uit de top 6 getuimeld en wordt Play-off 1 een loodzware opgave. Wat vindt voorzitter Ivan De Witte daarvan? "Ik maak me zorgen, maar heb er nog absoluut vertrouwen in. We mogen wel meer mentaliteit eisen van de spelers."

  Er leek lang geen vuiltje aan de lucht voor AA Gent. Onder de nieuwe coach Jess Thorup werd Gent thuis onklopbaar en haalde het de bekerfinale, maar de spelers schoten zichzelf in de voet tegen ploeg in vorm Moeskroen en voorlaatste Waasland-Beveren.

   

  De Witte maakt de analyse: "We kenden een zeer goeie periode vanaf december of de wedstrijd tegen STVV tot en met Club Brugge. Nadien kwam er misschien toch wel een beetje een decompressie of een loslaten, ik kan het niet anders uitleggen.

   

  "In Brugge (1-1) speelden we nog zo een fervente wedstrijd en daarna waren er 2 wedstrijden waarbij de mentaliteit niet was wat we als club mogen eisen. Dat zullen we dan ook met de spelers doornemen."

   

  Nochtans was de Gent-top nog langsgeweest bij de spelers in de week voor de match op de Freethiel. Die boodschap is dan niet aangekomen? "We zagen niet de mentaliteit die we gevraagd hadden. Dan stel je je de vraag wat je nu wel kan doen opdat de groep met veel vuur op het veld zou komen."

   

  "Ik ben bijna zeker dat dat vrijdag tegen Standard wél het geval zal zijn. Maar dat zal dan ook wel te maken hebben met het feit dat de tegenstander meer aanspreekt."

  " "

  "De spelers toonden niet de mentaliteit die we als club mogen eisen."

  "Qua fighting spirit moet groep een tandje bijzetten"

  Wat verwacht De Witte van de thuismatch tegen de nummer 3? "Ik denk dat elke voetbalclub dit verhaal wel kent en zo'n dip al eens meemaakt. Het is aan heel de staf en heel het bestuur om te maken dat we hierdoor geraken."

   

  Maakt de sterke man van AA Gent zich zorgen om Play-off 1? "Uiteraard. Het zou heel merkwaardig zijn mocht ik daar niet om bekommerd zijn. Ik vind het superbelangrijk. Maar een club moet ook bestuurd worden met een winnaarsmentaliteit en we moeten ervan uitgaan dat we er zullen komen. We moeten het spelniveau van voorheen terugvinden en ons kwalificeren."

   

  Aan de kwaliteiten van de groep ligt het niet, weet De Witte: "Die zijn er. Maar op het vlak van fighting spirit en mentaliteit moet er een tandje bijgezet worden. Wat we deze week precies zullen doen, is geen onderwerp dat we publiek moeten behandelen. Maar het is duidelijk dat wij dit als bestuur niet zomaar laten passeren."

   

  Thuis tegen Standard, naar Zulte Waregem, thuis tegen Oostende en naar STVV op de slotdag. Dat is het resterende menu van Gent. "Vrijdag wordt een heel belangrijke match, maar ik ben het nogal eens met onze trainer, die zegt dat de match op STVV wel eens heel bepalend zou kunnen zijn. Dat is een wedstrijd die we zelf in handen hebben. We moeten maar zien dat we tegen dan in de juiste orde staan om ons nog te kwalificeren. En daar heb ik absoluut nog vertrouwen in."

  Ik maak me zorgen, maar ik heb er absoluut nog vertrouwen in. Wat we deze week precies zullen doen, is geen onderwerp dat we publiek moeten behandelen.

  Gent-voorzitter Ivan De Witte over Play-off 1

  "Bekerfinale en Play-off 1 halen zijn gescheiden zaken"

  AA Gent houdt met de bekerfinale wel nog een troostprijs achter de hand. "Maar dat mag niet spelen", stelt De Witte. "Het is belangrijk dat we die 2 dingen scheiden. Het zou heel spijtig zijn dat profspelers, die toch goed betaald worden, met hun gedachten nu al bij die bekerfinale zitten en Play-off 1 zouden laten gaan. Dat is totaal onverantwoord en een profvoetballer onwaardig."

   

  De laatste jaren is Play-off 1 halen tot de laatste speeldag spannend voor AA Gent. "Plezant is anders. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het goeie nieuws is dat we er telkens weer in geslaagd zijn - al is het op de valreep - om erbij te zijn. Deze club heeft dus de weerbaarheid om zo'n dip te overwinnen."

  "Er is een oplossing voor de bekertickets"

  De bekerfinale is wel niet alleen maar een feest: heel wat fans protesteerden de voorbije dagen tegen de combiregeling van het bestuur: wie een play-offabonnement koopt, krijgt voorrang voor een ticket voor de bekerfinale, luidde het.

   

  De Witte countert op dat vlak de onrust: "Er is een oplossing en we zullen die op korte tijd communiceren. Ik denk dat er veel misverstanden bestaan over dit onderwerp. Veel van het ongenoegen komt voor uit ofwel een miscommunicatie van onze kant of een verkeerde begrip van de supporterskant. Dit komt wel in orde. De mensen hebben het recht om hun ongenoegen te duiden en het is onze plicht om hier duidelijk en transparant over te communiceren."

   

  "Het komt erop neer dat we een bepaald contingent tickets toegewezen worden en dat dit contingent op zeer transparante wijze zal verdeeld worden. In hoofdzaak aan de abonnementhouders."

   

  "En dan zijn er nog diverse groepen: onze medewerkers, de jeugd, de dames, onze sponsors. Dat zal binnenkort heel correct worden meegedeeld."