• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht (3.000 euro) en Standard (2.500 euro) krijgen boetes na incidenten tijdens klassieker

  Nog voor de aftrap was er al vuurwerk op Sclessin.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft Anderlecht en Standard geldboetes opgelegd na de topper van begin februari. RSCA-fans staken pyrotechnisch materiaal af, supporters van Standard bestookten Anderlecht-doelman Thomas Didillon. 

  De incidentrijke topper in Luik moest enkele minuten later van start gaan omdat het zicht van de spelers te beperkt was. Supporters van Anderlecht hadden voor de aftrap met rookbommen en vuurpijlen gegooid en hulden Sclessin zo in een rookwolk.

   

  De match delegate, die een rapport opstelde van de incidenten, noteerde dat de fans van paars-wit tijdens de hele wedstrijd nog regelmatig pyrotechnisch materiaal afstaken. Voor die feiten eiste het bondsparket 4.000 euro, maar het bleef bij een boete van 3.000 euro.     

   

  Ook Standard-supporters lieten zich niet onbetuigd. Al tijdens de opwarming gooiden ze met bommetjes en bierbekers naar RSCA-doelman Didillon. Ook in het begin van de tweede helft en na de afgekeurde wereldgoal van Mehdi Carcela werden er allerlei objecten vanuit de thuisvakken op het veld gegooid. Bondsprocureur Kris Wagner had daar graag 2.500 euro boete voor gezien en zijn vordering werd bevestigd door de Geschillencommissie.

   

  Eerder werd Standard veroordeeld tot het betalen van 5.500 euro, wegens de spreekkoren van Christian Luyindama ("puta Anderlecht") tijdens het ererondje na de wedstrijd. Standard won de kraker met 2-1.