Mogi Bayat laat beslag leggen op geld van Anderlecht, paars-wit is verontwaardigd

  Voetbalmakelaar Mogi Bayat heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Anderlecht. "We zijn verontwaardigd en betreuren dit", reageert Anderlecht in een mededeling op zijn website.

  Mogi Bayat, een van de spilfiguren in Operatie Zero, heeft geld van Anderlecht laten blokkeren omdat de club hem niet langer betaalde voor enkele transfers uit het verleden.

   

  "We hebben enkele maanden geleden aan makelaars gecommuniceerd dat we hen enkel betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transfers en over de vennootschap waaruit gefactureerd werd. Daarmee maakte Anderlecht een duidelijk statement als voorvechter van een zuiver voetbalmileu", reageert de club.

   

  "Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd. Bij Mogi Bayat bestaan er, wegens een gebrek aan transparantie, twijfels rond sommige transfers die hij uitvoerde als mandataris van Anderlecht. Daardoor is er een staking van betaling tot er volledige duidelijkheid bestaat over alle transfers. We hebben hierop geen reactie ontvangen."

   

  "Daarnaast heeft de club aan de makelaars betrokken in het gerechtelijk onderzoek, waarin Anderlecht zich burgerlijke partij heeft gesteld, meegedeeld het verdere verloop van de gerechtelijke procedure af te wachten."

   

  "We zijn dan ook verontwaardigd en betreuren dat Mogi Bayat vandaag een beslag legde op de tegoeden van de club. Anderlecht zal niet afstappen van haar procedure en geen betalingen uitvoeren tot er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan haar rechten via de rechtbank te verdedigen."