• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent trekt zijn staart in en werkt nieuwe regeling voor bekertickets uit

  Supporters AA Gent.

  De Gent-fans waren niet te spreken over de eerdere regeling.

  AA Gent geeft toe dat het "fouten heeft gemaakt" bij de regeling van tickets voor de bekerfinale van 1 mei. De finalist heeft een nieuwe handleiding ingevoerd. "Er is geen koppeling met de play-offabonnementen en de voorrang geldt voor alle abonnees van de reguliere competitie", luidt de mededeling.

  "Er is geen sprake van voorkeursbehandelingen"

  De voorbije dagen was er heel wat commotie ontstaan bij de Gentse supporters. Wie abonnee is voor de play-offs (ongeacht de uitkomst van de reguliere competitie), krijgt voorrang op een toegangsbewijs voor de finale op de Heizel. Zo luidde het standpunt van AA Gent, dat protestacties uitlokte.

   

  AA Gent trekt nu het boetekleed aan. Het heeft het over "een aartsmoeilijke, zoniet vrijwel onmogelijke oefening om iedereen tevreden te stellen". "Daarom werd nu besloten dat er geen koppeling is met de PO-abonnementen en dat de voorrang geldt voor alle abonnees van de reguliere competitie", meldt AA Gent.

   

  "Tevens werd, in volledige transparantie en in samenwerking met de Supportersfederatie, een oplijsting van alle stakeholders gemaakt. Voor hen wordt een vast aantal tickets opzij gehouden zodat ook zij hun tickets kunnen kopen (niet krijgen). Van voorkeursbehandelingen is dus geen sprake."

   

  "Nadat alle 17.200 abonnees en alle stakeholders hun tickets hebben kunnen aankopen, volgt nog een vrije verkoop van de resterende tickets. Zo hoeft niemand verplicht een abonnement voor de play-offs te nemen. Wanneer de verkoop verloopt zoals voorzien, dan verwachten we dat er een 1.000 tickets van het totale aantal zullen overblijven voor de vrije verkoop."

   

  "Wanneer er nog 1.000 tickets overblijven, zal 70% daarvan naar de Supportersfederatie gaan en 30% zal verkocht worden via een vrije verkoop bij de dienst Ticketing.  Indien er na de voorrang van de abonnees en de verkoop aan de stakeholders meer dan 1.000 zouden overblijven, zal 70% steeds naar de Supportersfederatie en haar clubs gaan (met een minimum van 700 gegarandeerde tickets). "

  "Er zijn fouten gemaakt"

  In zijn schuldbekentenis heeft AA Gent het over "haast en spoed is zelden goed" en over de finale van 2010 die als referentiekader gebruikt werd. "In vergelijking met toen is AA Gent op alle vlakken vooruit gegaan", schrijft de club op haar website.

   

  "In die situatie - met hetzelfde aantal tickets maar een dubbel zo grote vraag – worden keuzes gemaakt die onvermijdelijk steeds de ene of andere groep supporters, partners of medewerkers zullen ontgoochelen. Daarbij zijn fouten gemaakt, dat erkennen we en daar zullen we ook onze lessen uit trekken."

   

  "Wij hopen echter met deze definitieve regeling, die werd opgesteld in samenspraak met de Supportersfederatie, de heisa rond de bekertickets definitief te kunnen begraven zodat we eensgezind naar de zeer belangrijke laatste vier wedstrijden van het seizoen én de bekerfinale kunnen toeleven."