• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen-voorzitter pronkt met 15 op 15: "Wie niks misdaan heeft, slaapt gerust"

  Moeskroen is met 15 op 15 de ploeg van het moment in de Jupiler Pro League. Voorzitter Patrick Declerck is dan ook een tevreden man. "Er is weer leven in de brouwerij op Le Canonnier."

  De voorbije jaren was het vaak kommer en kwel bij Moeskroen, zowel op als naast het veld. "We hebben veel zwarte sneeuw gezien, maar vandaag draait het goed. We hebben een langetermijnproject en daar plukken we nu eindelijk de vruchten van, al wil ik niet te euforisch worden", vertelt Patrick Declerck aan Sporza.

   

  "Vandaag ben ik zeer tevreden. Er is opnieuw leven in de brouwerij op Le Canonnier. Er komen weer meer supporters, waaronder ook veel jeugd. Dat doet me plezier. Naar mijn mening hebben veel Vlamingen een verkeerde perceptie van deze club. Ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen omdraaien."

  "Storck werkt enorm hard"

  Trainer Bernd Storck oogst de jongste weken lof voor zijn aanpak. "Bij zijn aanstelling eind september was zijn eerste opdracht om de club in 1e klasse te houden. Hij heeft voor meer tactiek gezorgd en is ook een goeie people manager. Hij kan een ploeg echt doen samenwerken", zegt Declerck.

   

  "Op winterstage in Spanje is er bij de meeste spelers een déclic gekomen. De trainer heeft voor een echte groepsgeest gezorgd. Bernd Storck is een enorme werker. Hij is op de club van 8u 's morgens tot 20u 's avonds. Het is geen toeval dat we nu deze resultaten boeken."

   

  "Er is een zekere rust binnen de club. De jonge spelers zijn hier heel gelukkig en met Mbaye Leye hebben we ook een fantastische onderwijzer die met zijn ervaring veel kan leren aan de jonge gasten."

  Bernd Storck

  Bernd Storck

  "Wie niks misdaan heeft, slaapt gerust"

  Sportief verloopt alles naar wens in Moeskroen en ook over het extra-sportieve lijkt de voorzitter zich weinig zorgen te maken. "Hier zijn tijdens de hele affaire ook speurders geweest, maar er is niemand in verdenking gesteld. Ik ben zeer rustig. Als je niks misdaan hebt, slaap je gerust. En ik slaap heel rustig", zegt Declerck.

   

  "Ik laat het gerecht en de bond hun werk doen en ik hoop dat ze hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Ik heb het gevoel dat de olifant een muis zal baren, maar bepaalde olifanten zijn toch bang van muizen."

   

  "Ons licentiedossier voor volgend seizoen? Dat is afgelopen vrijdag ingediend. We zijn zeker van ons spel, maar we hebben al ieder jaar een beroep gehad van andere clubs. Ik hoop dat ze deze keer een ander liedje zingen."

  Bekijk het volledige interview met Patrick Declerck: