• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende-voorzitter Peter Callant geeft na een jaar de fakkel al weer door

  Peter Callant en Marc Coucke

  Een jaar geleden volgde Peter Callant Marc Coucke op.

  Een jaar nadat hij Marc Coucke had opgevolgd, geeft Peter Callant op zijn beurt de voorzittershamer door bij voetbalclub Oostende. De ondernemer wil zich weer 100 procent focussen op zijn verzekeringsbedrijf. Frank Dierckens, een andere ondernemer, neemt het roer over aan de kust.

  Nieuwe voorzitter en kapitaalsverhoging in Oostende

  Bijna een jaar geleden trad Peter Callant in de voetsporen van Marc Coucke, die Anderlecht gekocht had. Na 12 fysiek en mentaal zeer intensieve maanden heeft de voorzitter beslist om er een punt achter te zetten.

   

  "Een bewuste keuze om zakelijke redenen", klinkt het in Oostende. "Callant wil zich enerzijds opnieuw 100% kunnen focussen op zijn verzekeringsbedrijf, anderzijds effent hij graag de weg om de financiële basis van KV Oostende nog te versterken."

   

  Callant geeft de fakkel door aan Frank Dierckens, die het voorbije seizoen al ondervoorzitter van de club was geworden. De CEO van Diaz Sunprotection was al 3 seizoenen sponsor van KV Oostende.

   

  Dierckens neemt niet alleen de functie van voorzitter over. Hij verwerft ook alle aandelen van Peter Callant en voert meteen een kapitaalsverhoging door.

  Callant: "Het werd allemaal wat veel"

  "De voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn job als CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies steeds zwaarder zou worden", legt Peter Callant uit.

   

  "De transferperiode, het licentiedossier, de budgetcontrole, de uitbouw van het team, het businessnetwerk en de uitgebreide extra-activiteiten zijn allemaal wat veel geworden. Bovendien kunnen we KVO nu financieel nog sterker maken."

   

  "Frank Dierckens zal het laatste luik van de sanering binnen de club rondmaken en kan daarna voortbouwen op de basis die we afgelopen jaar hebben gelegd. Ik moet hem bedanken dat hij de leiding wil nemen om die stap naar het volgende niveau te zetten. KVO zal altijd op mij kunnen blijven rekenen als sponsor."

  KVO zal altijd op mij kunnen rekenen als sponsor.

  Peter Callant

  "Alles blijft bij het oude"

  Nieuwe voorzitter Frank Dierckens kijkt uit naar een nieuw avontuur. "Als voetballiefhebber had ik altijd al de goesting om me verder te engageren in een club", zegt Dierckens.

   

  "Betrokken zijn bij de ontwikkeling van een visie, deel uitmaken van de structuur en beslissingen nemen: dat engagement vloeit voort uit mijn geloof in de rendabiliteit van een voetbalclub en de kracht om via de sport ook zakelijk progressie te maken."

   

  "KV Oostende kan met de gezonde ondernemersgeest van een aantal betrokken mensen een vaste waarde worden in de subtop van het Belgische voetbal."

   

  CEO van KVO Patrick Orlans haalde Frank Dierckens als ondervoorzitter naar de club en ziet hem nu dus voorzitter worden. 

   

  "Alles blijft bij het oude, zoals we gewerkt hebben onder Marc Coucke en zoals we met het volledige team ook onder Peter Callant deze club hebben gediend", zegt Orlans.

   

  "Deze voorzitterswissel is er ééntje uit louter praktische overweging en in het algemeen belang van de toekomst van KV Oostende. Het siert Peter Callant dat hij in alle eerlijkheid en openheid aan zijn collega-aandeelhouders en aan de directie gezegd heeft dat we naar andere oplossingen moeten zoeken om het beleid van KV Oostende voort te zetten."

   

  "Het is een enorm slopend jaar geweest. De partners en fans hebben er volgens mij weinig van gemerkt, los van de sportieve resultaten. KVO is KVO gebleven of beter… nog meer KVO geworden, met een duidelijke identiteit. Met Frank Dierckens als nieuwe voorzitter ben ik ervan overtuigd dat we zowel zakelijk als sportief een rol van betekenis zullen blijven spelen."

  Orlans, Callant en Coucke vorig jaar.