• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italiaanse derdeklasser verliest met 20-0 en wordt uit competitie gezet

  AS Pro Piacenza heeft zondagmiddag de kelk tot op de bodem moeten ledigen. De geplaagde Italiaanse derdeklasser verloor met een duizelingwekkende score van 20-0 tegen AC Cuneo. Een dag na de wedstrijd werd de club door de voetbalbond uit competitie gezet.

  Rode lantaarn Piacenza kampt al maanden met zware financiële problemen. Volgens La Gazetta dello Sport zijn de ploeg en het personeel van de Italiaanse derdeklasser sinds augustus niet meer betaald. Een deel van de selectie en het personeel van de club staakt dan ook.

   

  Door deze problemen speelde Pro Piacenza de laatste weken het merendeel van zijn matchen niet. Om uitsluiting uit de competitie te vermijden, harkte de club zondag toch een aantal jeugdspelers bij elkaar. Die begonnen met zijn zevenen aan de wedstrijd, een 19-jarige nam de rol van coach op zich.

  16-0 aan de rust

  Het scoreverloop was dramatisch voor Pro Piacenza: na 45 minuten stond er al 16-0 op het bord met 6 goals van Hicham Kanis en 5 van Edoardo Defendi. Uiteindelijk maakten 4 spelers van Cuneo een hattrick. De thuisploeg schakelde na de rust (gelukkig) een versnelling lager en hield de 2e helft beperkt tot 4 goals.

   

  Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, raakte een speler van Pro Piacenza geblesseerd tijdens de rust. Een masseur die op de bank zat, viel in maar liep een kwartier later ook een blessure op.

  Bond grijpt in na 20-0

  Maar een dag na de schandelijke nederlaag viel dan toch nog het doek voor Pro Piacenza. De club werd door de Italiaanse bond uit competitie gehaald. "Deze wedstrijd was een aanfluiting voor onze sport", zegt bondsvoorzitter Gabriele Gravina. "Zo'n farce mag nooit meer gebeuren."

   

  Ook voor Cuneo heeft deze beslissing gevolgen. Omdat Pro Piacenza uit competitie gehaald is, werd de 20-0 omgezet in een 3-0-zege.

  Het wedstrijdblad met de 7 namen

  Pro Piacenza kwam aan de aftrap met 7 jeugdspelers (16 tot en met 19 jaar oud)

  16-0 aan de rust