• home
 • video
 • pas verschenen

  Ambitieus Brussels na 12e zege op rij: "Meespelen voor de titel"

  Domien Loubry (r) is bezig aan zijn 6e seizoen bij Brussels.

  Domien Loubry (r) is bezig aan zijn 6e seizoen bij Brussels.

  In de EuroMillions Basketball League is Brussels na 16 speeldagen de ietwat verrassende leider. "Daar hebben we hard voor gewerkt", zegt spelverdeler Domien Loubry aan Sporza.

  Geen Oostende, Antwerp of Charleroi op kop in het Belgische basketbal, wel Brussels. De club uit de hoofdstad prijkt na 16 speeldagen op de 1e stek, onder meer dankzij een indrukwekkende reeks van 12 overwinningen op een rij.

   

  "Daar waren wel een aantal nipte zeges bij", geeft Domien Loubry toe. "Tegen Antwerp wonnen we na 3 verlengingen en ook tegen Aalstar hadden we een verlenging nodig. Dat we die matchen toch konden winnnen, heeft het verschil gemaakt. In onze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Close games winnen is dan cruciaal."

   

  "Dat we nu boven clubs als Oostende en Antwerp staan, is op zich misschien wel een beetje verrassend, maar als je 12 keer op rij wint, is het niet onlogisch dat je bovenaan staat."

  Domien Loubry in actie tegen Antwerp.

  Domien Loubry in actie tegen Antwerp.

  "Coach werkt dag en nacht voor de club"

  In 2017 speelde Brussels de finale van de play-offs, maar vorig seizoen verliep moeizaam. Nu lijkt de club weer helemaal terug. "We hebben een brede en talentvolle kern. Er is veel discpline en de ploeg komt op de eerste plaats. Dat is de sleutel tot ons succes. Daarnaast hamert onze coach ook op een sterke verdediging", vertelt Loubry.

   

  Die coach is Serge Crevecoeur, die na een kort avontuur in Frankrijk is teruggekeerd naar Brussels. "Hij werkt dag en nacht voor de club en staat altijd paraat. Dat eist hij ook van zijn spelers. Als je zelf al het werk doet, mag je dat ook eisen van de spelers. Dat respect dwingt hij af."

   

  "Iedereen voelt zich verantwoordelijk. Als je dat gevoel met de hele ploeg hebt, volgen de resultaten meestal vanzelf. We hebben geen uitgesproken supersterren of jongens die zich zo gedragen. Dat is ons succes."

  Brussels-coach Serge Crevecoeur

  Brussels-coach Serge Crevecoeur

  "Bedoeling om mee te spelen voor de titel"

  Na de straffe zegereeks steekt Domien Loubry de ambities van de club niet onder stoelen of banken. "Het is zeker onze bedoeling om mee te spelen voor de titel. Je moet ambitieus durven te zijn. We zullen heel hard knokken om in een zo goed mogelijke positie aan de play-offs te beginnen. Dan is alles mogelijk."

   

  "Het is wel nog een heel lang seizoen. We zijn nog maar 16 wedstrijden ver. Maar deze 1e plaats is wel een opsteker. Er komen ook weer meer mensen kijken. Het Brusselse publiek is nieuwsgierig en ook de club is ambitieus."

   

  "Voor de spelersgroep wordt het cruciaal om onze honger om te presteren tot het einde van het seizoen vast te houden. We moeten die goeie flow vasthouden. Dan verwacht ik dat we een goeie uitdager kunnen zijn voor de andere topploegen."